Foto: klaura
Kto má veľa zaváranín, kompótov, môže ich využiť pri pečení tohoto šťavnatého a celkom jednoduchého koláčika.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Tuk vymiešame s práškovým cukrom do peny, po jednom zašľaháme žĺtka, pridáme polohrubú múku s práškom do pečiva, mlieko a sneh z bielkov. Cesto si rozdelíme na dve polovice, do jednej preosejeme kakaový prášok. Na vymastený a múkou vysypaný plech rozotrieme najskôr biele cesto, naň navrstvíme cesto kakaové. Poukladáme zaváraninu šupkou dolu. Pečieme pri teplote 200 st.C asi 30 min. Po vychladnutí môžeme (ale nemusíme) upečenú piškótu natrieť pikantným džemom tak, že do vzniknutých priehlbiniek dáme viac džemu.
- 2
Krém: Uvaríme hustý vanilkový puding. Zmäknuté maslo (alebo Heru) zmiešame s cukrom a postupne pridávame vychladnutý puding. Dobre vyšľaháme a natrieme na koláč.
- 3
Vrch polejeme čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V opise receptu piše , že pečieme na teplote 250 C cca 30min. (aj ked v stplci suroviny a krem piše niečo celkom ine -teplota 200 C a 30 min) Zdalo sa mi to sice privela stupnov, ale ked to tam piše... :) Naštastie som sa nevzdalovala z kuchyne a ovela skor to začalo vyvoniavat, tak som naštastie reagovala na čas a všetko dobre dopadlo! :) Stava sa! Možno by bolo dobre v texte opravit tie stupniky , aby ešte niekto nepiekol kolačiky na teplote ako pizzu . No ale - na konci koncov - kolačik je vynikajuci- robila som z marhulovym kompotom - super !
ešte raz prepáč a už to aj idem opraviť :