Hrnčekový recept na langoše

mysiacik - fotkamysiacik, 5. decembra 2017
Hrnčekový recept na langoše
Foto: mysiacik

Tento recept je na rýchle nekysnuté langoše, u nás veľmi obľúbeny :D

5
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnček
1 hrnček
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
2 hrnček (na strúhanie)
 (na vyprážanie)
Prísady na langoše:
 (na strúhanie)




Postup

  1. 1

    Múku, soľ, cukor, kypriaci prášok si zmiešame a pomaly pridáme kyslú smotanu a jeden hrnček nastrúhaného syra :)

  2. 2

    Vypracujeme si cesto, ktoré rozdelíme na 5 zhruba rovnakých častí vyvaľkáme na placku v tvare nášho langoša a do stredu nasypeme syr, nakoniec spojíme jeho konce tak, aby vznikla klasická buchta a opäť vyvaľkáme a dáme smažiť na rozohriaty olej z každej strany :) keď je langoš pekne opečený, vytiahneme, necháme vychladnúť a obložíme tak, ako to máme radi.

  3. 3

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

radost
áno..áno..viem-recept odobrujem..miesto p do p dávam sodu-tá reaguje výborne so smotanou..môže byť aj jogurt..ja i kyslé mlieko používam..aj bez syra-keď nie je..dokonca i nasladko tak-nahradia lievance-s džemom napríklad..
si usilovná šikovná mamina..máš prebytok energie-mne už chýba..čas berie..:-)
patmat
Prášok do pečiva do langošov nie je vhodný, ani výsledok ma neoslovil, akési neduživé pre mňa.
izabella929
Robím lángoše..múka, soľ. kvások a tie sú tri krát vyššie ako tvoj jeden..a čo neminiem dnes, uložím cesto do chladničky a ráno pečiem úplne čerstvé lángoše z toho istého cesta a sú ešte krajšie a vyššie..samá diera, ľahké ako vánok..nie všetko sa hodí na inováciu..)ale nič proti gustu. možno tebe chutia placky...



katka78
Poznám túto rýchlu verziu langošov, zopárkrát boli a ešte budú aj u nás. Dobre radí @radost , tiež tak robievam s rôznymi cestami kde je kyslomliečna zložka. Soda bikarbona namiesto PDP. Možno nabudúce vyskúšaj a uvidíš, či ti vyhovuje. Pozor, stačí jej menej ako PDP. Nech sa ti (aj) na vareche darí ☺
radox1
@Izabella929 (5.12.2017 16:37)

mas recept?tiez som minule robil len muka a kvasok a dolezite je mat vela oleja v panvici.
mysiacik
@Radost (5.12.2017 14:53)

hehe ze p do p :D :D dobras skratka..aano dobry napas s tou sodou bikarbonou, moze byt ovela lepsie ako s p do p :D dakujem moooc, si zlata :D mno snazim saa si tych svojich rozmaznavat :D
mysiacik
@Izabella929 (5.12.2017 16:37)

paradny jee, mnam hned by som si dala :D samozrejme, to je jasnee, aj ja milujem langose a hlavne kysnute, teda tie kvaskove sa snad raz naucim..ale tento recept som sem dala hlavne kvoli rrychlej a lahkej prprave, co je u mna neikedy dost dolezite :D chutili, ale samozrejme, ze nemaju na tie superske nadychane :D
mysiacik
@Katka78 (5.12.2017 16:56)

Dakujem, urcite vyskusam aj tak so sodou bikarbonou, mno uvidime, nabuduce budu snad tie klasicke :D :D toto je recept rychlych langosov pre akutnych hladosov :D
izabella929
@radox1 , hlavne kvások robím z vlažnej vody droždia a cukru..ak si dáš na 500 g. hladkej múky 250 ml.vody v ktorej si urobil kvások tak to bude dobre,,, hlavne dobre vypracovať polotuhé cesto, nechať dobre vykysnúť.. keď je vykysnuté trhám z neho kúsky a ukladám na plech posypaný múkou a nechám opäť podkysnúť..mokrými rukami cesto roztiahnem do tvaru kolesa a dám do horúcej masti..vždy pečiem z jednej strany pod pokrievkou, potom odkryjem, otočím a dopečiem...ukladám na papierovú útierku.. ..jednotlivé lángoše prekladám kuchynským papierom až potom sypem syr..môj syn ich má rád s celou rascou, ktorú len tak medzi prsty prihodím do cesta..
sovka62
Sóda bicarbona? Ako komu vyhovuje, každý má iné preferencie. Ja som recept na akési placky so sódou a jogurtom vyskúšala. Podľa receptu som ich mala vypražiť, ale nedalo sa, koľkokoľvek tuku bolo na panvici, všetok okamžite vpili, darmo som pridávala, takže sa nepražili, len sa opekali. Skúsila som aj šišky podľa podobného receptu so sódou, chovali sa rovnako. Na náš vkus bolo jedno i druhé príliš mastné, ťažko stráviteľné, žiadna sláva.
afataga
@Sovka62 (6.12.2017 05:23)

Presne aj ja mam taku skusenost, raz som cosi podobne skusala a nikdy viac.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia