Knedľa, nie ako príloha fotorecept

zdezda - fotkazdezda, 18. júla 2010
Knedľa, nie ako príloha (fotorecept)
Foto: zdezda

Čo s ostatnou knedľou? Reagujem na otázku našej varecháčky "babi". Veľa dobrých spôsobov ste už, milé baby:-), napísali. Ja som pripravila zbytok knedle takto...

2-3
porcie
15 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 plátkov
6 plátkov
6 plátkov
2- 3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na plátky knedlí položíme najprv syr (trošku menší,ako je knedľa) a naň položíme plátok šunky.( Plátok syra som rozpolila, aby som ho prispôsobila ku knedli).

    Knedľa, nie ako príloha (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo vyšľahaných vajíčkach, bez prísad, omočíme...

    Knedľa, nie ako príloha (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...a šikovne dáme na horúci olej, najprv na stranu bez šunky a syra, opiecť. Po chvíľke, opäť zručne prevrátime a dopečieme.

    Knedľa, nie ako príloha (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opečené knedľové pochúťky vyberieme a dáme na papier, otočené šunkou nahor. Po zredukovaní oleja, upravíme na tanier a so zeleninkou si pomaškrtíme (ja aj s kečupom). Tataaaaam oddelená strava :-)))

    Knedľa, nie ako príloha (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
super nápad, my sme doteraz robili len tak, že opiecť v hriankovači, pokvapkať kečupom a strúhaným syrom, ale toto sa mi páči viac, najbližšie keď mi ostane knedľa spravím, a tie baranie rohy k tomu - nemá to chybu :-)
Vypada to vyborne! Len skoda, ze tu nie je dostat knedle. Robit ich neviem, teda este som nikdy neskusala...Ja niekedy vo vajicku obalim biely chlebik, opeciem, posypem s cukrom a skoricou. Vyskusam to aj na takyto sposob.
súper nápad, hneď si ho prikladám do mojej KK a určite to vyskúšam, lebo to vyzerá fantasticky. Vďaka. Ja si myslím tiež svoje o delenej strave, treba sa na to vykašlať a keď sa človek neobjedá a nekonzumuje veľmi mastné jedlá, veľa sladkostí , tak si v pohode . Je to únavné stále sledovať čo s čím jesť , potom ťa to prestane baviť a s kilečkami si späť ak ti ešte nejaké nepribudnú
janger,ked sa trosku na vareche pohrabes,najdes aj recept na knedlu.Je ich tu viac druhov a jedna lepsia ako druha.Zdezda dobry napad na zvyskovu knedlicku:-)
@bambitka , to je tym, ze si neverim, ze sa mi knedla pokazi. Mam zlu skusenost s parenymi buchtami, uz parkrat sa mi ""scvrkli"" po vytiahnuti z hrnca. Tak preto som to vzdala. Neviem, ci je to mukou, alebo kde robim chybu. Knedla je podobne parene cesto, tak preto som to vzdala. Ale asi treba este aj ine recepty vyskusat...
pripájam sa , tiež robievam deťom keď sú u nás , alebo ako rýchlovku pre manžela tak ako ty , l pre seba dám rokford alebo nivu , bez šunky , ja ju nemusím. ´( Dovetok; som rada , že si mi napísala k receptu slivkové guľky , mám dobrý pocit , ža sa ti vydarili aj s inou múkou ako slniečková , k Tvojej spokojnosti, nie som si istá či by sa ti dostalo k tebe , J .
výborný nápad, robievam iba obalené vo vajíčkach a k tomu omáčku s kyslej smotany ochutenú horčicou, čiernym mletým korením, nakrájanou kyslou uhorkou a cibuľou, soľ
super napad.Takto pripravenu knedlu som este neskusala ale urcite vyskusam.Mne ked zostane knedla co je malokedy tak ju nakrajam na kocky a osmažim na oleji a potom tam šupnem vajíčka alebo este aj na sladko potrete džemom alebo nutelou namiesto parenej buchty

Pridaj komentár k receptu: