Foto: stacy77777
Receptov na parené buchty je tu určite veľa, pridávam len kôli zmene náplne...
50 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
3 lyžice |
|
0,5 lyžičky |
|
250 ml vlažné |
|
1 ks do cesta |
|
30 g čerstvé |
|
Náplň: | |
500 g |
|
700 ml |
|
700 ml |
|
Poleva: | |
130 g |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Z trošky cukru, droždia a mlieka necháme vykysnúť kvások, pridáme do prichystanej múky s cukrom, soľou a žĺtkom. Zamiesime cesto, necháme vykysnúť.
- 2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme, rozkrájame a plníme tvarohom,do ktorého sme pridali cukor podľa vlastnej chuti, netreba veľa, kompót to istí..., pridáme čučoriedky, broskyne a zatočíme.
- 3
Na kovovom paráčiku v hrnci paríme 7 minút. Po odkrytí pichneme vidličkou, aby sa nezrazili.
- 4
Na polevu si rozpustíme maslo, pridáme cukor a kakao. Samozrejme podľa vlastnej chuti, tiež zvyknem dávať aj mak. Prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu