Kapusta - čalamáda fotorecept

nadasky - fotkanadasky, 18. októbra 2013
Kapusta - čalamáda (fotorecept)
Foto: nadasky

Túto čalamádu sme robili vždy a k zabíjačke len čerstvú! Recept je na jednu dávku tak ako uvádzam. Vyšlo 8 - 7 dcl pohárov a 15 - 2 dcl pohárikov. Vždy robím aj do malých pohárikov.

20
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

7 kg
2 kg
1 kg
1 l
1 kg
5 PL
1/2 ČL (kúpime v drogérii)
5 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    kapustu,cibuľu,papriku postruhame dobre premiešame

    Kapusta - čalamáda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridame všetky prísady ,premiesame a nechame 24 hodin odstať,potom plnime do poharov ,na spodok pohara dame trocha štavy.

    Kapusta - čalamáda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A plnime ,netlačit vela ,nechat 1cm od vrchu a doliat štavu a zatvoriť.

    Kapusta - čalamáda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pozatvárame NESTERLIZUJEME Dobrú chuť.

    Kapusta - čalamáda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tu je!

    Kapusta - čalamáda (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Zeleninové jedlá, Slovenská kuchyňa, Polotovary, Jesenné, Zaváraniny

Diskusia k receptu

kropi
Výborné dělám podobný,přidávám cukerin!
venusa
Davnejsie som ju tiez robila, no s pridanim uhorky. No tato trio-kombinacia nema chybu.
eviana
Krásna práca... šikovný chlap, klobúk dolu, tlieskam :)
aroooo
ten pyrosiričitan má aký názov v drogérii? je to ten Borkén alebo prípravok na konzervovanie proti plesni - na sáčku čo mám nie je zloženie?
helica
@aroooo volá sa to Borkén v 100 g balení.
My sme zrovna pred chvíľou otvorili našu kvasenú zeleninu, odfotím a vložím foto- tá je však samozrejme bez borkenu!
evanaaa
Ja mám podobnú asi trojročnú, nič jej nieje ale som ju sterilizovala, len som ešte do nej nastrúhala aj mrkvu a nakrájala uhorky. Robila som verziu -dia, drží sa zatiaľ,
aroooo
@helica ďakujem, borkén mám, no nikde tam nevidím zloženie, že pyrosiričitan, len maďarsky ....
denka75
Robievam,ale ešte dávam karfiol trocha obvarený,mrkvu nastrúhanú a mále množstvo chili. :-)