Foto: janger
Zostali mi bielky. Co s nimi? No napriklad toto....Vyborna a za chvilu upecena pochutka.
porcií
na 220 °C
Postup
-
1
V miske dobre zmiesame struhany kokos, muku a stipku soli.
- 2
V kastroliku zamiesame bielky (120g, su to priblizne 4 bielky) s cukrom a medom a zohrejeme na 50 stupnov. Kedze nemam na to teplomer, tak som to robila len tak, podla citu.
- 3
Potom to odstavime z ohna a primiesame do toho kokosovo-mukovu zmes. Dobre zamiesame.
- 4
Spravime male kopceky a dame ich na plech, na ktorom mame papier na pecenie. Ja som skusala pomocou lyzicky, ale nejako sa mi to moc prilepovalo, tak som ich urobila rukou.
- 5
Dame piect do stredu rury, vyhriatej na 220 stupnov. Pecieme asi 8-9 minut, kym trosku zhnednu. Na pohmat budu makke. Ja som dala poslednu minutu na ne alobal.
- 6
Kopceky su uz aj takto vyborne.....
- 7
...Ale ak ich chceme este lepsie, mozeme ich omocit do rozpustenej cokolady, ulozime ich na papier na pecenie, mozeme ich trosku (alebo moc) cokoladkou aj poprskat.
- 8
A mozeme maskrtit.
- 9
Moze sa dat aj trochu menej struhaneho kokosu. Potom bude cesto redsie. Vtedy treba pocitat s tym, ze sa trosku roztecu, ked ich budete davat na plech a budu viac take plackovite. Takze treba davat trosku dalej od seba. Ale aj tak su iste vyborne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ešte sa chcem spýtať, či tej múky tam ide naozaj len 6g, nie je to náhodou preklep?
V mojom nie je med a bielky som iba slahala ,bez zahrievania . @janger , neuveris,ale zaciatkom marca som na teba intenzivne myslela v Curacao...na holandskom ostrove ,ktory mi architekturou ,aj ked nie v takom rozsahu, pripomenul Amsterdam.
Aj ked ta osobne nepoznam ,vdaka tvojim receptom a prispevkom ta mam zaregistrovanu v mozgu...patris k mojim oblubenym varechackam;-)
miniaturny Amsterdam,s bohatou historiou , plny holandanov .Zrejme sa citia ako doma.Odporucam navstivit...su tam krasne plaze ,dobre jedlo,mili ludia ....