Kokosové kopčeky fotorecept

janger - fotkajanger, 3. mája 2012
Kokosové kopčeky (fotorecept)
Foto: janger

Zostali mi bielky. Co s nimi? No napriklad toto....Vyborna a za chvilu upecena pochutka.

16ks
porcií
8-9 minút
na 220 °C

Suroviny

120 g
120 g
1 cajova lyzicka
130 g
6 g
 stipka
 (nemusi byt)




Postup

  1. 1

    V miske dobre zmiesame struhany kokos, muku a stipku soli.

  2. 2

    V kastroliku zamiesame bielky (120g, su to priblizne 4 bielky) s cukrom a medom a zohrejeme na 50 stupnov. Kedze nemam na to teplomer, tak som to robila len tak, podla citu.

    Kokosové kopčeky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom to odstavime z ohna a primiesame do toho kokosovo-mukovu zmes. Dobre zamiesame.

    Kokosové kopčeky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Spravime male kopceky a dame ich na plech, na ktorom mame papier na pecenie. Ja som skusala pomocou lyzicky, ale nejako sa mi to moc prilepovalo, tak som ich urobila rukou.

    Kokosové kopčeky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dame piect do stredu rury, vyhriatej na 220 stupnov. Pecieme asi 8-9 minut, kym trosku zhnednu. Na pohmat budu makke. Ja som dala poslednu minutu na ne alobal.

  6. 6

    Kopceky su uz aj takto vyborne.....

    Kokosové kopčeky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...Ale ak ich chceme este lepsie, mozeme ich omocit do rozpustenej cokolady, ulozime ich na papier na pecenie, mozeme ich trosku (alebo moc) cokoladkou aj poprskat.

    Kokosové kopčeky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A mozeme maskrtit.

    Kokosové kopčeky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Moze sa dat aj trochu menej struhaneho kokosu. Potom bude cesto redsie. Vtedy treba pocitat s tym, ze sa trosku roztecu, ked ich budete davat na plech a budu viac take plackovite. Takze treba davat trosku dalej od seba. Ale aj tak su iste vyborne.

Diskusia k receptu

lia66
Jáááj, toto som vera dlho nejedla-babka robievali:)))...i keď mám pocit, že ona med nedávala...ďakujem za pripomenutie, spravím-toto som milovala!!!
andreacs
aj ja ukladám, kokosové sú fajn....
ešte sa chcem spýtať, či tej múky tam ide naozaj len 6g, nie je to náhodou preklep?
janger
@lia66 , som rada, ze som ti pripomenula tvoju babicku. Ja si pamatam tiez na kokosove, ale tie boli take chrumkave, toto je take maksie. @martamm , @izabella929 , @marianka , dakujem.@andreacs , nie je to preklep, tej muky tam ide ozaj len velmi malo, tieto kopceky nie su nejake mucne :-).
valeri
Páči sa mi recept, niekedy zostanú pri pečení bielky a takto sa tiež dajú zúžitkovať. Len sa mi nezdá to množstvo múky.
modrykamen
Ale iste, najbližšie určite odskúšam, je to pochúťka mojej dcérky, akurát, že nedávame med.
janger
@valeri , nuz, ved skus dat viac, ak pochybujes ;-). Budes ich mat take viac mukove. Ozaj tam viac muky netreba. V recepte je to v takomto pomere, ja som piekla takto a vidis. Tiez som sa trosku divila, ze ako malo. Ale su vyborne a nic im nechyba. Neboj sa :-).Pozerala som pre istotu teraz este aj na ine recepty, ale vidim, ze casto je v nich len lyzica muky..@modrykamen , dakujem :-).
sovka62
Ukladám a už sa na ne teším, bielky mi vystanú dosť často.
paveva
aj mne zostávajú bielky, dám ich do mrazničky a ked sú tam dlhšie, tak ichdám psom, toto je lepšie využitie, dik
ethanel
Kokosovy sen, krasne .... muku nahradim bezlepkovou ved to je nepatrne mnozstvo a manzelka sa moze prejedat kokosom ked ho tak miluje :)
janger
Dakujem vam vsetkym, ze ste sa pristavili pri mojom recepte, tesim sa, ze sa vam paci. @ethanel , iste bude dobra aj ta bezlepkova muka. Mozno by sa dala muka aj uplne vypustit,... ale zrejme tam nejaku funkciu ma, snad ta hmota lepsie drzi :-).
cica2
júúj tieto kokosové som ako dieťa strašne ľúbila a až ma ďasná boleli, toľko som ich pojedla, vďaka za milé pripomenutie tohto receptíku :-)
cica2
a páčia sa mi aj s tou čokoládou :-)
palokuchki
Tvoj recept sa mi paci. Takto som kokosky este nerobila. Vyskusam podla teba.
babav
Zaujimavy postup a vysledok ...krasne kokosove pusinky.Tak ich mam nazvane v mojom recepte,ale tvoj sa mi pozdava ovela lepsie .
V mojom nie je med a bielky som iba slahala ,bez zahrievania . @janger , neuveris,ale zaciatkom marca som na teba intenzivne myslela v Curacao...na holandskom ostrove ,ktory mi architekturou ,aj ked nie v takom rozsahu, pripomenul Amsterdam.
Aj ked ta osobne nepoznam ,vdaka tvojim receptom a prispevkom ta mam zaregistrovanu v mozgu...patris k mojim oblubenym varechackam;-)
evusik
milujem kokosové pusinky a konečne poriadny recept podľa ktorého sa mi určite podaria, super :-)
janger
Mila @babav , dakujem ti za moc mile slova, pohladili mi dusu....Ja niekedy rozmyslam, kto sa skryva za ktorym nickom. Pri niektorych ludoch mam pocit, ako keby som ich poznala. Je to nejake take spojivko, ako taka 'pribuzna dusa'. Aj ty si mi bola vzdy sympaticka....Tak si bola v Curacao? Ja som tam este nebola. Willemstad ma take 'holandske' domceky, ibaze su farebne, nie? Dufam, ze si mala peknu dovolenku. Ahojcek! Srdecne ta pozdravujem :-).
zdezda
milá @janger , pripomenula si mi Vianoce, no med som do kokosiek ešte nikdy nedávala, preto ti za tento receptík veľmi ďakujem, na stopro ho vyskúšam :-)
babav
@janger , presne si vystihla pocity s pribuznou dusou...tiez sa tak citim;-).Na Curacao som stravila tyzden s mojimi vnuckami...od nas to nie je daleko (4 hodiny lietadlom).Willemstad je velmi pekne mesto,
miniaturny Amsterdam,s bohatou historiou , plny holandanov .Zrejme sa citia ako doma.Odporucam navstivit...su tam krasne plaze ,dobre jedlo,mili ludia ....
janger
@zdezda , tak tieto kopceky pripomenuli niektorym detstvo, tebe Vianoce, a veru mas pravdu, aj na Vianoce mozu byt. To bola len taka nahoda, ze som ich teraz robila. Piekla som tie 'hanacke kolace', zostali bielka, tak som spravila toto :-).
janger
@babav , verim, ze je tam krasne, videla som uz neraz v TV. Ale nelietam moc rada, Kratsie lety este nejako prezijem...Ale mozno sa niekedy vyberieme. Toto leto to ale bude Europa ;-).
marianne69
halo,halo je niekto doma?:-))) @janicka idem robit Tvoje kopceky,ostali mi bielka,len som sa chcela opytat dosiel mi vceli med,mam len pupavovy,myslis,ze by som to pokazila s nim?ak ano radsej idem do obchodu kupit,ale sa mi nechce,lebo mam slubeny domaci medik a nechcem kupovat....
janger
@marianka , moje mile virtualne dvojca, iste nic nepokazis, ved to je len taka sprtka ;-) medu, co tam ide. Pupavovy je trochu redsi (tak si ho teda aspon pamatam), ale to iste nebude vadit. Ono to cesto je dost huste, ide tam dost kokosu, nic sa tomu nestane, neboj. Drzim palce, dufam, ze budes spokojna. Budes macat aj v cokolade? Ahojcek :-).
marianne69
@janka dakujem chcem ich take, ako mas na obrazku c.7 a c.8:-) cakame taku malu milu navstevu,tak ku kavicke ,dnes peciem babovku,ale pocitam,ze dnes padne za vlast ,aj dcere nieco zbalim:-)
marianne69
@janka kopceky dopadli vyborne,aj som chcela,ze odfotim,ale aj som prizabudla aj nebol cas,aj hokej som musela vidiet:-) nenarocne a vyborne,dakujem:-)
janger
@marianka , som moc rada !!!:-). Ja mam zase bielka, co mi zostali, tak pravdepodobne budem robit znovu. Ja som nejako na ten hokej zabudla :-(((. Hanba mi! Tu to vobec nie je aktualne, az teraz cez vikend mi syn hovoril, ze ci nesledujem hokej....Tak budem musiet pozriet, ci to niekde na nejakych kanaloch chytim....
lucylee
@jangerka su ozaj mnam! Jednoduche a chutne. Rozmrazila som viac bielkov ako som potrebovala a tak mi tento recept prisiel vhod :-)
tiginko
výborný jednoduchý recept, take ja môžem. Už sú upečené, robila som z dvojitej dávky a dala som menej cukru (100g). Hotové raz-dva a chutia super aj bez čokolády. Tú mám na iných koláčikoch, kokosky nechám "panenské" :-). Vďaka za recept @janger a pekné Vianoce!
janger
@tiginko , no to si ma potesila, ze chutili :-). Je to ozaj take rychle pecenie, a chutne... Aj ja ti prajem krasne Vianoce :-).
palokuchki
Janka, dneska som robila tieto kokosove kopceky. Su vyborne a na pracu nenarocne. Tiez je velmi dobre, ze v recepte udavas vahu bielok. Ja som mala bielka v chladnicke uz dlhsie a nepamatala som si kolko ich presne je, tak bolo naozaj jednoduchsie ich odvazit. Urcite ich budem robit castejsie.

janger
@palokuchki , Danka, dakujem ti za peknu fotku. Som moc rada, ze si vyskusala a tesim sa, ze kopceky chutili. Mas pravdu, uplne jednoducha priprava, clovek moze za chvilku maskrtit :-). Pozdravujem :-).
janger
@jezibabka1 , dakujem aj ja tebe, ze si vyskusala a dala vediet, moc sa tesim, ze chutilo. A tiez sa moc tesim, ze som ta tu znovu 'zbadala' :-).
používateľ nemá avatar
uhi
uhi
Vyskušané a naozaj super chutné a také jednoduché.
janger
@uhi , dakujem, potesila si ma. Aj ked zostane par bielkov, idealne :-). A hned hotove.
lindarty
Dnes som robila, su vyborne!!! dufam ze nieco ostane do Vianoc :-p
janger
@lindarty , tesim sa. Dakujem za spravu :-). Ved ak nezostane, spravis nove, za chvilu hotove ;-)...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia