Foto: pupava
Recept na "Better than sex cake" som našla ešte asi pred pol rokom na akejsi anglickej stránke mladej blogerky - robievala ho jej babička Zobraziť celý popisRecept na "Better than sex cake" som našla ešte asi pred pol rokom na akejsi anglickej stránke mladej blogerky - robievala ho jej babička a volali ho Fast Brownie. Slečna ho premenovala, ja som ho inovovala. Recept tam vtedy písala s presnou gramážou, no ja som si ho za pol roka prispôsobila tak, že ho robím tzv. hrnčekovo a vždy je doslova geniálny. Navyše, mamina mala narodeniny a tak som sa ho tentokrát rozhodla urobiť ako sviežu letnú tortu. Zjedla sa hneď :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
1/2 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
Poleva: | |
200 g |
|
70 g |
|
1/2 hrnček |
|
Dodatok: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie prosto a jednoducho zmiešame. Vznikne nám hmota relatívne riedka, takže žiadne mordovanie s miesením cesta :) Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie (odporúčam tak, aby papier trčal aj za okraj), prípadne vysypeme múkou. Hmotu do formy vylejeme a dáme piecť na 180° približne 35 minút. Treba priebežne kontrolovať, sem-tam pichnúť špáradlo- pre kontrolu.
- 2
Kým sa torta pečieme, pripravíme si polevu. Vo vodnom kúpeli necháme roztopiť čokoládu na varenie s maslom - keď je čokoláda i maslo riedke, pridáme pol hrnčeka mlieka a zmiešame.
- 3
Po vybratí z trúby necháme tortu chvíľu na vzduchu (cca polhodinku). Zoberieme najdlhší nôž, aký doma máme a prerežeme tento skvelý čokoládový bochník na polovicu (môj muž konkretizuje tento krok ako: urobíme horizontálny rez celou tortou). Vrchnú polovicu odložíme bokom. Zoberieme nejaký kyslý džem (ja som použila čierne ríbezle, no hodí sa spokojne aj čučoriedkový, malinový...) a spodnú polovicu ním potrieme. Džemom vôbec nemusíme šetriť. Jahody rozkrájané na plátky poukladáme na džemom natretú tortu.
- 4
Priklopíme natretú spodnú polovicu vrchnou. Zoberieme si uvarenú kávu a trochu (ale fakt len trochu) pokropíme vrch torty. Natrieme džemom aj túto časť. Zoberieme polevu (tá by mala byť stále relatívne tekutá, nemala by tuhnúť) a polejeme tortu. Keď je poliata - ozdobíme ju podľa seba. Ja som na ňu nahádzala jahody a moruše. Hotovčo! Dobrú chuť s najlepším cake-om! (:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale vážne koláčik vyzerá famózne, mám rada takéto jednoduché, ešte k tomu hrnčekové záležitosti... @pupava ty si v 19-tich vydatá? alebo si to "môj muž" myslela tak, že máš chlapa? no ale podľa toho ako pečieš by si sa vydávať už mohla... skvelé fakt aj foto :-)
ak sa budeš takto vyvíjať, neviem, či ti výrobcivia cukru budú stačiť
Vyskúšam i ja túto tvoju čokoládku... a tvoj hrnček? ako je veľký? prosím
@ kimlo Čo sa týka názvu - prosto ho stačí brať s väčšou nadsázkou, nie tak vážne :)
@ dajanca @ mariamka @ irenaw Čo sa týka kakaa - najlepšie je z Lidla pre tento koláč. Myslím v práškovom stave, áno a po viacerých odskúšaniach a rôznych variantoch sa mi najviac osvedčilo kakao z Lidla :)
@ marianna76 - Použila som hrnček, ktorý má 2,5 dcl :)
@marianne , ked uz idete niekomu opravovat anglictinu, tak si ju, prosim, najprv nastudujte, nazoj je uplne spravne a navyse vase THEN znamena POTOM a nie je to vobec to iste, co THAN... a som si ista, ze to nemate preklep, tolko poznamka od ucitelky AJ.
@pupava dala som len kakaoo, už to cesto vyzerá super...
Ešte môže byť sex medzi koláčom, ... zakiaľ sa bude piecť...
@pupava už sa chladí, mám tak tortovo spravené, prekrojené, džem, jahody nakrájané, druhú polovicu, káva, džem, čok, jahody... a ozaj, dala som rebarborový džem s hrozienkami...