Bôčikové závitky s jablkami a slivkami
Bôčik sa dá urobiť naveľa spôsobov a vždy je to výborné, tu jej jeden z nich......
Zahuštěná polévka z kapřích hlav
Na přípravu tzv. vánoční rybí polévky existuje bezpočet receptů, které se od sebe mírně liší...
Huspenina
Veľmi milujem toto jedlo, ale len ak mám domáce suroviny. Keďže som dostala od susedkinho...
Kurací vrkoč s majoránovou omáčkou
Aj malá zmena v príprave kuracieho mäsa urobí zázrak. Čo tak skúsiť niečo neobvyklé, napríklad...
Piškótové krémové rezy
Cesto: vo vlažnom mlieku necháme napučať droždie, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto.
Valčeky v slaninke
Bravčové pliecko zomelieme, pridáme soľ a korenie. Nadrobno nakrájame sušené paradajky a pridáme ich do...
Tatarák z čerstvého ananásu
Ananás dôkladne očistíme, nakrájame na kolieska a potom nasekáme najemno. Mätové lístky nasekáme. Ananás dáme...
Vyprážané rezne z dvoch druhov mäsa
Z bravčovej krkovičky a z kuracích pŕs nakrájame 8 rovnakých rezňov, ktoré rozklepeme. Obidva druhy...
Cheesecake
Toto je dalsia pochutka, ktora je vhodna pre dojciace matky, ktore sa vyhybaju alergenom :)...
Broskyňové pokušenie
Tento kolač je u nás veľmi obľúbený odkedy som ho prvý krát skúsila upiecť.
Hovädzie z pivnej marinády
Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....
Bravčová noha na segedínskej kapuste
Nožičky dobre očistíme, vo vlažnej vode poriadne operieme a pozdĺžne ich rozsekneme na polovicu. Na...
Zapečený zemiakový guláš
Dostal se mi do ruky časopis KNIHOVNIČKA RECEPTY - to nejlepší z brambor. Velmi mne zaujal...
Zdobenie medovníkov alebo medovníkového domčeka krížikovou výšivkou
Upečte medovníkový domček alebo medovníky a pozrite si, ako ich ozdobiť krížikovou výšivkou.
Námornícka pochúťka
Ako prvé som filet umyl a následne osušil. Potom som ho prekrojil na 2 rovnaké časti,...
Maslová vianočka
Výborná pochúťka na raňajky, desiatu, olovrant... Deti vianočka určite poteší.
Pomarančové lievance s jahodovou penou
Trochu mlieka ohrejeme, zamiešame doň cukor a rozdrobíme droždie. Prikryté necháme nakysnúť. Zvyšné mlieko nalejeme...
Torta z aljašskej tresky
Urobíme si cesto, vyšlaháme rozpustené mrazené vajíčka a pridáme sladkú smotanu, potom dáme strúhanku a múku do...
Pizza u Slava Solovica
Pozrite sa, ako jednoducho pripravuje pizzu hudobný skladateľ a autor filmovej hudby Slavo Solovic.
Morčacie mäso na karí s patizónmi
Mäso pokrájame na tenké rezance, opražíme v rozohriatom oleji, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením,...
Tatarčené pirohy
Tieto pirohy pochádzajú zo severovýchodného Slovenska a názov tatarčené dostali podľa slova tatarka, čo je pohánka,...
Linecké košíčky
Obľúbené košíčky bodujú na svadbách, sú vhodné aj na sviatky a rôzne príležitosti.
Pošírovaný tolstolobik s petrželkovým máslem
Rozhodl jsem se udělat si něco na odlehčení jídelníčku, a tak padla volba na pošírovanou rybu....
Základná smotanová marináda na rôzne druhy mäsa
Je to kyslá marináda, hodí sa na údené aj neúdené mäsa, kyslé ryby atď....
Kurča so všetkým čo jej chutí
..... nepoznám človeka, bez rozdielu farby kože, pohlavia, veku či vierovyznania,...