Foto: lucina2222
Recept na lasagne, ktoré som si prispôsobila podľa seba a podľa chutí mojej rodinky.. Za necelé dva dni padli za obeť, dva plechy tejto Zobraziť celý popisRecept na lasagne, ktoré som si prispôsobila podľa seba a podľa chutí mojej rodinky.. Za necelé dva dni padli za obeť, dva plechy tejto šťavnatej pochúťky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 balenie |
|
0,5 kg |
|
0,5 l |
|
3 ks |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
1 - 2 čl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bešamelová omáčka: | |
1/2 balenia |
|
5 PL |
|
3 dl |
|
Postup
-
1
Na oleji popražíme cibuľku nakrájanú na jemno. Pridáme mleté mäsko, a keď je už zatiahnuté, poprášime červenou mletou paprikou a podlejeme 2dl vody, a pretlakom. Nadrezané paradajky do kríža, sparíme pod vriacou vodou a olúpeme. Pokrájame ich na malé kocky a vhodíme do hrnca. Ochutíme kečupom, roztlačeným cesnakom, čiernym korením, soľou, cukrom a balzamicom ( dávam ho namiesto červeného vína, kôli farbe a chuti). Nakoniec ešte ochutíme worchestrovou omáčkou a bazalkou. Dusíme 30 minút, občas premiešame aby omáčka neprihorela.
- 2
Medzi tým si lasagne plátky namočíme do studenej vody, aby zmäkli, a aby sme ich mohli lepšie tvarovať v plechu alebo zapekacej mise. Ale pozor! Nemočte ich tak aby neboli na seba príliš nalepené lebo sa zlepia do kopy a budú sa trhať, keď ich budete chcieť oddeliť.
- 3
Bešamelová omáčka: Rozpustíme si maslo, a po pridaní múky urobíme zápražku. Rozriedime mliekom tak aby vznikla krémová konzistencia omáčky, do ktorej postrúhame polovicu syru eidam.
- 4
Plech vymastíme olejom, a ukladáme plátky lasagní, ktoré sme mali vopred namočené. Pokračujeme mäsovou omáčkou, a následne bešamelovou omáčkou. Prikryjeme plátkami lasagní ako nám to najviac vyhovuje a pokračujeme ďalšími vrstvami. Mne vyšli 4 vrstvy. Zakončíme bešamelom a navrch postrúhame zvyšok syra a poukladáme plátky mozarelly ktoré sa pri pečení nádherne roztopia. Dáme zapiecť na 30 minút pri teplote 180°C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu