Roláda Slza anjela fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 1. marca 2023
Roláda Slza anjela (fotorecept)
Foto: olinecka

Známy zákusok, ale v inom, nenáročnom prevedení. Oplatí sa vyskúšať.

16
porcií
55 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6 PL
6 PL
štipka
2 hrste
Krém:
400 ml
1 bal.
4 PL
1 bal.
5 ks
200 g čerstvé zmäknuté
Šľahačka:
250-300 ml (33 %)
1 bal.
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto, potrebovať budeme aj štipku soli.

    Roláda Slza anjela (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do penista, postupne pridáme po lyžiciach cukor. Šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí, aspoň 8-10 minút do tuha. Postupne varechou vmiešame preosiatu múku.

    Roláda Slza anjela (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a nanesieme pripravené cesto.

    Roláda Slza anjela (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto uhladíme a posypeme mandľovými lupienkami.

    Roláda Slza anjela (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút.

    Roláda Slza anjela (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení za horúca korpus otočíme, aby mandle boli naspodu, stiahneme papier na pečenie, pomôžeme si druhým plechom.

    Roláda Slza anjela (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Suroviny na krém a šľahačku. Potrebovať budeme ešte aj vanilínový cukor.

    Roláda Slza anjela (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krém: V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok a žĺtky. Zmes prelejeme do hrnca, pridáme cukor a uvaríme hustý puding. Zakryjeme ho potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

    Roláda Slza anjela (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Čerstvé zmäknuté maslo vyšľaháme dohladka a spojíme s vychladnutým pudingom.

    Roláda Slza anjela (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Krém rozotrieme na pripravený korpus.

    Roláda Slza anjela (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Šľahačka: Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix, došľaháme do tuha a šľahačku rozotrieme na krém.

    Roláda Slza anjela (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pomocou papiera naplnenú roládu zrolujeme.

    Roláda Slza anjela (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Prenesieme na plech alebo podnos a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

    Roláda Slza anjela (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

mamka4
sloniu slzu s banánom robievam, toto je podobná inšpirácia a musím povedať, že roláda je krásna, ďakujem za pripomenutie.
olinecka
@mamka4 (1.3.2023 17:35)

Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči. No, ale slonie slzy nie je cesto bielkov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia