Foto: olinecka
Známy zákusok, ale v inom, nenáročnom prevedení. Oplatí sa vyskúšať.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
štipka |
|
2 hrste |
|
Krém: | |
400 ml |
|
1 bal. |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
5 ks |
|
200 g čerstvé zmäknuté |
|
Šľahačka: | |
250-300 ml (33 %) |
|
1 bal. |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto, potrebovať budeme aj štipku soli.
-
2
Cesto: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do penista, postupne pridáme po lyžiciach cukor. Šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí, aspoň 8-10 minút do tuha. Postupne varechou vmiešame preosiatu múku.
-
3
Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a nanesieme pripravené cesto.
-
4
Cesto uhladíme a posypeme mandľovými lupienkami.
-
5
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút.
-
6
Po upečení za horúca korpus otočíme, aby mandle boli naspodu, stiahneme papier na pečenie, pomôžeme si druhým plechom.
-
7
Suroviny na krém a šľahačku. Potrebovať budeme ešte aj vanilínový cukor.
-
8
Krém: V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok a žĺtky. Zmes prelejeme do hrnca, pridáme cukor a uvaríme hustý puding. Zakryjeme ho potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
-
9
Čerstvé zmäknuté maslo vyšľaháme dohladka a spojíme s vychladnutým pudingom.
-
10
Krém rozotrieme na pripravený korpus.
-
11
Šľahačka: Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix, došľaháme do tuha a šľahačku rozotrieme na krém.
-
12
Pomocou papiera naplnenú roládu zrolujeme.
-
13
Prenesieme na plech alebo podnos a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Určite sa dá nahradiť aj orechmi. Ďakujem za komentik.
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči. No, ale slonie slzy nie je cesto bielkov.
Bola k meninám pre nevestu, ale kúsok, dva by som ťa ponúkla.
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada, že zaujal. @kimlo , teraz len vyskúšať, dobrota.
Veru dobrota ďakujem, že ťa recept oslovil.