Etli pilav - mäsová ryža fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 27. augusta 2014
Etli pilav -  mäsová ryža (fotorecept)
Foto: cesminaz

Je to vlastne mäsová ryža,niečo ako rizoto :-) Je to rýchle,jednoduché a praktické ;-P Stačí k tomu už len chutný zeleninový,uhorkový či iný obľúbený šalát,alebo vhodný kompot ;-P a máte chutné hlavné jedlo ;-P

Suroviny

3/4-1 kg
1-2 dcl tenké maličké
1/4 ks
 na podliatie ryže
2 ČL
2-3 ks (alebo kuracie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na tento pilav môžte použit hociktorú čast kuracieho,alebo morčacieho mäsa čo máte práve doma.Vlastne môžte použit aj iné mäso ak chcete,ale u nas sa to pripravuje väčšinou s kuracím mäsom.Nielen koli chuti,ale aj preto,že kuracie mäso je na prípravu najrýchlejšie ;-) Ale kludne ho môžte nahradiť hociakým mäsom,čo máte práve poruke alebo napr.čo potrebujete už zúžitkovať ;-D

  2. 2

    Ja zvyknem obmieňat kuracie s morčacím,skusila som už aj s hovädzím,ale to nám nepasovalo :-/ Takže...pripravíme si 2-3 ks mäsa..Ja tu mám z dvoch morčacích krídiel tú mäsnatejšiu čast,vyzerajú ako stehná kedže morka má veľké krídla ;-) Tolkoto úplne stačí,kedže to mäso rozštipkáte do tej ryži.Môžte dat napr. 3-4 kuracie chrbty,2 velké kuracie stehná,krídla atd´... ..mäso pripravíte najjednoduchším spôsobom.. Podla zvyku si ho udusíte do mäkka a na konci z každej strany trocha opečiete..

    Etli pilav -  mäsová ryža (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa nám mäso dusí,si pripravíme ryžu..na troche oleja si do strednehneda opecieme malicke hrubsie nitovky,co sa pouzivaju do polievky...

    Etli pilav -  mäsová ryža (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ..pridáme ryžu a chvilku nechame za staleho miesania poškvrčat,aby sa cela ryža poriadne prehriala :-)

    Etli pilav -  mäsová ryža (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme vodou,ktorej množstvo nebudem udávat,kedže zo skusenosti viem,že každá ryža inak pije vodu.Zalejte takým množstvom vody,ako ste pri svojej ryži zvyknutí.Potom dáme sol,asi 2kl,lebo voda musí chutit dobre presolene.Vtedy bude za hotova velmi chutná a príjemne slaná ;-P A nakoniec date kúsok masla,ktoré dodá ryži dobrú chuť a aj zabráni tomu,aby sa vam polepila ;-) Zakryjeme a varíme,časovo neudám,každý podľa svojho zvyku :-)

    Etli pilav -  mäsová ryža (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Moja bola za 20minut..Teraz ju premiešame a dáme zatial bokom.

    Etli pilav -  mäsová ryža (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ked máme mäso hotové,ho ešťe teplé rozštipkáme na malé kúsky.A práve toto sa mi na tomto jedle páči,že každý dostane rovnake množstvo mäsa a nikto sa neháda,že kto kolko kusov mäsa zjedol ;-))) Pravdaže niekedy má človek chuť si zahryznut do poriadneho kusu mäsa ;-P čo sebe aj rodinke srdečne doprajeme :-) Ale toto je taká chytrá a jednoduchá alternatíva,že aj z mála sa dá spravit chutné jedlo pre viac osôb ;-P do ktorého môžte použiť fakt hociaké mäso..

    Etli pilav -  mäsová ryža (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A teraz už len mäso vmiešať do ryži..ja zvyknem dat aj do tej panvice čo sa mäso pieklo trocha z ryži,dobre premiešať aby sa tá dobrá mäsová šťava-výpek nalepil naňu a potom ten celý pilav spolu premiešať.Chutí vynikajúco ;-)

    Etli pilav -  mäsová ryža (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávať môžte so všeliakými šalátmi,alebo kyslými uhorkami či zaváranou cviklou :-P Alebo s niakym sladkým kompotom ;-D Kto ako má rád..

    Etli pilav -  mäsová ryža (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
aspon som sa konecne naucila prazit rezance :)) inak, nema to daleko od tarhone, co je nasim chutiam blizke, potesenie na mojej strane :)
@valeri ..ano s rezancami ;-) a je vynikajuca.Opecene rezance jej dodaju tu fantasticku chut ;-P Nemusis dat do nej ani mäso,da sa jest aj takto samotna ;-D @mariamka mila... Dakujem pekne za tvoje mile slova :-) velmi si ma nimi potesila... Tuto ryzu som sa naucila robit pred rokmi a odvtedy inu ani nerobim ;-P taka je strasne chutna! Robim ju k mäsam na stave,paprikasom,k reznu,zeleninovym priloham alebo "takto" ze postipkam donej mäso :-) Moje deti ju jedia aj len tak samotnu,nepotrebuju k nej vobec nic.Pecene rezance dodaju ryzi svoju vlastnu jedinecnu chut ;-P Budem rada,ak vyskusas a dufam,ze vam bude chutit ;-P
na tento recept som sa naozaj tesila,, vecer som nalozila kuracie prsia s troskou saturejky, a mala som take fajne hrubsie rezance, pekne uz na pohlad, recept nesklamal, dala som vzorku mojim dvom z troch nezavisle, a naozaj pochvalili, sampinon bol ako bonus, navrchu je polnicek zlahka ochuteny, ina, zaujimava chut a skvele lahke jedlo, dakujem @cesminka :)