Foto: mariaklara
Falošný preto, že má farbu podobnú, ako marhuľový, robím ho presne ako marhuľový, používam všade tam, kde aj marhuľový, len jedno nieje ako pri Zobraziť celý popisFalošný preto, že má farbu podobnú, ako marhuľový, robím ho presne ako marhuľový, používam všade tam, kde aj marhuľový, len jedno nieje ako pri marhuľovom lekváre, totiž marhuľový mi vždy vytečie z buchiet a tento drží, ako remeň, nevytečie.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr musíme pozbierať slivky.
- 2
Potom umyjeme a zbavíme kvôstok. Pomelieme na mäsovom mlynčeku.
- 3
Odmeriavame odmerkou, aby sme vedeli, koľko cukru máme prisypať. Tak teda, na 1 l pomletej kaše dáme 700g kryštál. cukru.
- 4
Občas premiešame, aby cukor rozpustil.
- 5
Varíme na dvoch kastróloch, v jednom si predhrievame v druhom varíme a to do vtedy, kým sa nám v strede nerobí cestička.
- 6
Potom nalievame do malých pohárikov, zatvoríme viečkom a odložíme do suchého dunctu - do deky.
- 7
No čo poviete, je na nerozoznanie od marhuľového.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj u nás nerastú iné slivky ako bystrické, takže môžme len závidieť. Máš veľmi pekné foto, popis a aj šporovlivá si: zaváracie poháre z dôb dávno minulých keď zavarenina stála 2,70,- Kčs .....