25 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 400 g |
|
| 200 g |
|
| 3 ks |
|
| 60 g rozpustené |
|
| 1 dcl |
|
| 4 lyžičky |
|
| 1 lyžička |
|
| 3 lyžičky |
|
| 3,5 dcl |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| 250 g |
|
|
|
Postup
-
1
Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme roztopené a vychladnuté maslo a olej.
-
2
V mlieku si vymiešame kávu, kakao a grankom, vylejeme do misky a premiešame. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Cesto je trošku hustejšie.
-
3
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180stupňov približne 15-20minút (či je cesto hotové skúsime špáratkom).
-
4
Upečený korpus dáme na chladnejšie miesto, aby nám čo najskôr vychladol. Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Hrniec s čokoládou dáme do studenej vody a miešame, aby nám troška vychladla.
-
5
Do mierne vychladnutej čokolády postupne zamiešavame kyslú smotanu.
-
6
Túto zmes dáme na korpus a rozotrieme. Nakoniec posypeme kokosom.









Diskusia k receptu