Foto: matus113
Rajčinová polievka úplne inak.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Celé rajčiny aj s paprikami-kapiami si dáme na pekáč, polejeme olejom a dáme piecť do predvyhriatej trúby na 200 stupňov. Po približne 15-20 minútach majú rajčiny popraskané šupy, vytiahneme z trúby a necháme vychladnúť. Keď sú rajčiny aj papriky vychladnuté, tak ich všetky ošúpeme a na hrubo nakrájame.
- 2
Do litra vriacej vody dáme 2 bujóny a necháme rozvariť. Cibuľku s cesnakom si osmažíme do sklovita, pridáme lyžicu rozdrveného alebo kúpeného mletého koriandru zmiešaného s rascou. Pridáme liter uvareného vývaru, všetky nakrájané rajčiny , papriky a spolu povaríme.
- 3
Nakrájame si 4 krajce bieleho chleba a poodkrajujeme kôrky a potrháme na malé kúsky, ktoré dáme do polievky. Nakoniec pridáme 2 lyžice balzamikového octa, osolíme a okoreníme čiernym korením. Poriadne premiešame a necháme ešte variť 5-10 minút. Na záver posypeme parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to dedinska sedliacka polievka najznamejsia je z Toskanska to ca sa jedavalo na poliach " rustic" z toho co maju jednoduchy sedliaci , takze bujon nemaju,ale treba na nu poriadny tvrdy taliansky chleba ako cabiattu aj s korkami a ten parmezan to bol len tre bohatych.
PS: Tym chlebom sa vystelie polievkova misa a potom sa to vsetko zaleje polievkou.
varenia.