Rajčinovo-papriková talianska polievka

matus113 - fotkamatus113, 10. októbra 2010
Rajčinovo-papriková talianska polievka
Foto: matus113

Rajčinová polievka úplne inak.

6
porcií
65 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-1,5 kg
3 ks (kápia)
 na potretie
2 ks
1 ks
3 ks - strúčiky
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Celé rajčiny aj s paprikami-kapiami si dáme na pekáč, polejeme olejom a dáme piecť do predvyhriatej trúby na 200 stupňov. Po približne 15-20 minútach majú rajčiny popraskané šupy, vytiahneme z trúby a necháme vychladnúť. Keď sú rajčiny aj papriky vychladnuté, tak ich všetky ošúpeme a na hrubo nakrájame.

  2. 2

    Do litra vriacej vody dáme 2 bujóny a necháme rozvariť. Cibuľku s cesnakom si osmažíme do sklovita, pridáme lyžicu rozdrveného alebo kúpeného mletého koriandru zmiešaného s rascou. Pridáme liter uvareného vývaru, všetky nakrájané rajčiny , papriky a spolu povaríme.

  3. 3

    Nakrájame si 4 krajce bieleho chleba a poodkrajujeme kôrky a potrháme na malé kúsky, ktoré dáme do polievky. Nakoniec pridáme 2 lyžice balzamikového octa, osolíme a okoreníme čiernym korením. Poriadne premiešame a necháme ešte variť 5-10 minút. Na záver posypeme parmezánom.

Diskusia k receptu

Vymazať
2010
Nechcem vrtat ,( nejdem kritizovat recept ani chut ale meno) . Ked je to talianska tak je to Suppa di Panne, ( je ich asi 20 druhov) od letnej az po zimnu.Toto je podla vsetkeho letna ma len paradajky ,"Minestra di Pane ma aj dalsiu zeleninu, napr. fazulu alebo kapustu.
Je to dedinska sedliacka polievka najznamejsia je z Toskanska to ca sa jedavalo na poliach " rustic" z toho co maju jednoduchy sedliaci , takze bujon nemaju,ale treba na nu poriadny tvrdy taliansky chleba ako cabiattu aj s korkami a ten parmezan to bol len tre bohatych.
PS: Tym chlebom sa vystelie polievkova misa a potom sa to vsetko zaleje polievkou.
Vymazať
vcelka
Mne sa to vidi viac ako Rajčinovo-papriková polievka.... a nie Suppa di Panne ani Minestra di Pane... ani tomatensuppe, ani Povzdychnutie paradajkovej farmárky... :-)
Vymazať
lamus
Matuš. Díky za tvoje videorecepty. Pre mňa nie je podstatné, či sú pravé talianske, či nie. Vidím, že to varíš s láskou, tie postupy a kombinácie surovín sú pre mňa nové, zaujímavé a hlavne chutné! Pre mňa je to vysoká škola varenia - veľa, veľa sa priučím. Robíš to perfektne, videorecepty nemajú chybu. Díky!!!
Vymazať
santik5
kedže tento recept nepoznám tak nemožem kritizovať ... spočiatku to vyzeralo dobre ale v 1:27 ... prečo práve bujony?? neznášam ich.. !! neni nad domáci vývar !!!
Vymazať
jamarlen
@matus113 , dnes som tu našiel tvoju poievku, beriem z rcp. najme predpečenú zeleninu s koriandrom ako základ. mne je jedno, či niekto zahusťuje chlebom tarým, čertvým, bielym, modrým - takéto kritiky sú podľa mňa iba nepochopením funkcie tej-ktorej ingrediencie. možno si ťa tento príspevok nájde:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia