prazdny

Hlivová omáčka

Bezmäsité jedlá

Keďže zostalo veľa ryže zo včera tak recept na hlivovú omačku. Hlivu umyjeme očistíme a nakrájame na...

prazdny

Sumček africký vo vínovej omáčke

Hlavné jedlá

Rybacie mäso v našej strave je stále nedostatočne zastúpené....

prazdny

Bravčová panenka s mrkvou a šampiňónmi

Bravčové mäso

Bravčovú panenku umyjeme, prípadne orežeme nejaké časti. Panenku osolíme a obalíme v bylinkovom korení (ja...

prazdny

Omáčka s morskými plodmi na špagety

Cestoviny

Pretlačený cesnak chvíľu orestujeme na olivovom oleji. Pridáme morské plody a pár minút restujeme spolu...

prazdny

Rybacie filety s omáčkou z medvedieho cesnaku

Hlavné jedlá

Medvedí cesnak v období jeho rastu sa dá využiť aj na omáčku.

prazdny

Králik vo vínovej omáčke

Hlavné jedlá

Králičie mäso v kombinácii s výborným slovenským bielym vínom je aromatické a je to skutočná lahôdka pre...

prazdny

Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou)

Večera

Roastbeef (teľacie mäso) s tuniakovou omáčkou je typický recept z Piemontu, veľmi jednoduché (aj ako predjedlo) na prípravu....

prazdny

Rybacie guľôčky v omáčke

Hlavné jedlá

Guľôčky z rybacieho filé sú síce troška náročnejšie na trpezlivosť, ale výsledok stojí za to...

prazdny

Divina s kokosovou omáčkou

Hlavné jedlá

Výborná a „exotická“ divina. Recept som objavila sama a teda neľutujem, že som to skúsila,...

prazdny

Omáčka mojo rocho (červená omáčka)

Bezmäsité jedlá

Studená omáčka mojo rocho sa podáva na španielskom ostrove Tenerife k zemiakom papas arrugadas.

prazdny

Omáčka mojo verde (zelená omáčka)

Bezmäsité jedlá

Omáčka mojo verde sa na ostrove večnej jari - Tenerife, servíruje k zemiakom vareným v šupke...