Vegetariánska omáčka na špagety z červenej šošovice
Jednoduchý a rýchly typ na bezmäsitý hlavný chod najmä pre milovníkov špagiet.
príprava
Suroviny
1 hrnček (250 ml) |
|
3 hrnčeky |
|
1 ks |
|
1 bal. (alebo 8 paradajok) |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
5 ks |
|
1 PL |
|
4 strúčiky |
|
1 ks veľký |
|
1/4 KL |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Hrnček (250 ml) umytej červenej šošovice zalejeme 3 pohármi studenej vody a pridáme celé nové aj čierne korenie, celú cibuľu a bobkový list. Keď sa šošovica už varí pridáme lyžicu oleja a necháme variť a zbierame penu.
- 2
Keď je šošovica a cibuľa uvarená a polovica vody odparená, rozmixujeme ju aj s cibuľou a potom pridáme pretlak alebo rozmixované paradajky a roztlačený cesnak a mletú rascu. Teraz pridáme soľ aj cukor a mleté korenie. Na záver pre chuť a vôňu pridáme majorán. Túto tekutú zmes varíme kým sa suroviny spolu spoja a konzistencia má hustotu omáčky.
- 3
Nakoniec uvaríme špagety a môžeme podávať.
Tiež Špagety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za komentár a vás tip.