Pražená biela ryba s kuriatkovou omáčkou
šéfkuchár, 3. júla 2024
Foto: Shutterstock
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme bielu rybu, môže byť platesa, treska, halibut, makrela. Naporciujeme asi na 70-80-gramové porcie, jemne osolíme a odložíme na kuchynský papier.
- 2
Šalotku a pažítku nasekáme najemno.
- 3
Kuriatka rozpolíme, orestujeme na masle so šalotkou v malom hrnci dozlatista.
- 4
Prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením, cukrom a kvapkou octu.
- 5
Necháme redukovať, kým nemáme želanú hustotu omáčky. Odstavíme a pridáme čerstvý hrášok.
- 6
Rozohrejeme panvicu s maslom a s kvapkou oleja, až kým nedymí. Pridáme filety ryby stranou, kde bola koža. Plameň stíšime na minimum a jemne oblievame ryby maslom z výpeku. Neotáčame!
- 7
Ryba je hotová vtedy, keď do nej pichneme špáradlo a nie je studené.
- 8
Rybu odložíme na kuchynský papier, aby z nej stiekol prebytočný tuk.
- 9
Rybu servírujeme s omáčkou.
Tiež ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu