Opečená ryba
Opečená ryba

Pražená biela ryba s kuriatkovou omáčkou

Marek Minarič
šéfkuchár, 3. júla 2024
Pražená biela ryba s kuriatkovou omáčkou
Foto: Shutterstock
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g (alebo iná biela ryba)
150 g
150 g
150 g (huby)
60 g čerstvý
300 ml
20 g




Postup

  1. 1

    Očistíme bielu rybu, môže byť platesa, treska, halibut, makrela. Naporciujeme asi na 70-80-gramové porcie, jemne osolíme a odložíme na kuchynský papier.

  2. 2

    Šalotku a pažítku nasekáme najemno.

  3. 3

    Kuriatka rozpolíme, orestujeme na masle so šalotkou v malom hrnci dozlatista.

  4. 4

    Prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením, cukrom a kvapkou octu.

  5. 5

    Necháme redukovať, kým nemáme želanú hustotu omáčky. Odstavíme a pridáme čerstvý hrášok.

  6. 6

    Rozohrejeme panvicu s maslom a s kvapkou oleja, až kým nedymí. Pridáme filety ryby stranou, kde bola koža. Plameň stíšime na minimum a jemne oblievame ryby maslom z výpeku. Neotáčame!

  7. 7

    Ryba je hotová vtedy, keď do nej pichneme špáradlo a nie je studené.

  8. 8

    Rybu odložíme na kuchynský papier, aby z nej stiekol prebytočný tuk.

  9. 9

    Rybu servírujeme s omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia