Špaldové šatôčky s jahňacinou v smotanovej omáčke
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 19. júna 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
Šatôčky: | |
4 ks |
|
300 g |
|
|
|
Plnka: | |
300 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
100 ml |
|
100 ml |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Rozšľahané vajcia so soľou a s trochou vody zmiešame s preosiatou múkou na hladké cesto, ktoré necháme aspoň hodinu oddýchnuť v chlade.
- 2
Plnka: Šupku na paradajke narežeme do kríža, sparíme, olúpeme a pokrájame nadrobno. Na oleji usmažíme posekanú cibuľu a mäso pokrájané na malé kocky. Pridáme nakrájanú paradajku, podlejeme vývarom a dusíme domäkka, dochutíme soľou a čiernym korením.
- 3
Odležané cesto vyvaľkáme na tenký plát, ktorý nakrájame širšie pruhy. Na polovicu pruhov v pravidelných intervaloch kladieme kopčeky plnky. Priestor medzi nimi potrieme vodou. Potom prikryjeme zvyšnými pruhmi cesta a dôkladne pritlačíme. Naplnené cesto nakrájame na šatôčky, ktoré uvaríme vo vriacej osolenej vode.
- 4
Omáčka: Na troške oleja veľmi krátko urestujeme tenké plátky cesnaku, podlejeme vínom a smotanou, pridáme tymian a redukujeme asi na 2/3 objemu, podľa potreby dochutíme. Pridáme uvarené šatôčky, premiešame a podávame.
Tiež plnené cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu