Klobása s omáčkou
Klobása s omáčkou

Klobáska v pikantnej korenistej omáčke

lacnylaci - bez fotkylacnylaci, 22. septembra 2020

Veľmi dobrý a chutný recept. Koho omrzí klobása s horčicou alebo chrenom, nech určite vyskúša. Táto omáčka má inú, mierne orientálnu chuť!

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
500 ml
400 ml
2 PL
7 PL
4 PL
1 ČL
4 PL
podľa chuti
podľa chuti
Na posypanie:
trocha




Postup

  1. 1

    Klobásu ugrilujeme alebo upečieme. Nakrájame na kolieska.

  2. 2

    Do hrnca dáme kolu a varíme, kým sa z pol litra nestane okolo 80 - 100 ml.

  3. 3

    Odstavíme, pridáme ostatné suroviny, premiešame. Kto chce môže na tanieri posypať ešte trochou karí korenia.

  4. 4

    Táto omáčka oživí aj také nudné jedlo ako je obyčajná klobása. Želám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

chemik
Opět trochu chemické osvěty: Hrnec, kde se bude vařit tato omáčka nesmí být smaltovaný, hliníkový nebo litinový, protože Coca-cola je okyselovaná povolenou kyselinou fosforečnou (stejnou jako obsahuje odrezovač), která se varem zakoncentruje, rozpouští smalt i hliník, na litině vytváří nerozpustný fosfátový povlak, takže se zcela zkazí chuť omáčky. Kdežto v nerezovém hrnci docílíte chuť omáčky jako na texaské grilovačce a hrnec se navíc dokonale vyleští.
emdy
Waww varecha dostáva nový rozmer




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia