Omáčka zo slaného karamelu
foodblog, 14. októbra 2022
Foto: Coolinari.sk
Príprava omáčky zo slaného karamelu si vyžaduje trocha zručnosti, absolútne dodržanie receptu a dobrý odhad. Od teploty, ktorú má karamel dosiahnuť, závisí hustota, farba Zobraziť celý popisPríprava omáčky zo slaného karamelu si vyžaduje trocha zručnosti, absolútne dodržanie receptu a dobrý odhad. Od teploty, ktorú má karamel dosiahnuť, závisí hustota, farba a konzistencia. Jednoducho povedané, ak teplotu prešvihnete, karamel bude príliš žuvací. Tak poďme na to.
príprava
Postup
-
1
V hrnci roztopte cukor, kukuričný sirup a vodu. Chvíľku to potrvá, kým sa voda odparí. Ihneď ako karamel dosiahne teplotu 110 °C, zalejte ho smotanou. Opäť ho za stáleho miešania zahrievajte, pridajte soľ, čakajte, kým nedosiahne teplotu 100 °C a odstavte.
- 2
Prelejte cez sito, aby v poleve neostala ani jedna hrudka, a nechajte chvíľu chladnúť.
- 3
Táto skvelá karamelová omáčka sa výborne hodí k tomuto jablkovému koláču. Upečte si ho, nebudete sklamaní.
Tiež omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu