Karamelová omáčka
Karamelová omáčka

Omáčka zo slaného karamelu

Coolinári
foodblog, 14. októbra 2022
Omáčka zo slaného karamelu
Foto: Coolinari.sk

Príprava omáčky zo slaného karamelu si vyžaduje trocha zručnosti, absolútne dodržanie receptu a dobrý odhad. Od teploty, ktorú má karamel dosiahnuť, závisí hustota, farba Zobraziť celý popisPríprava omáčky zo slaného karamelu si vyžaduje trocha zručnosti, absolútne dodržanie receptu a dobrý odhad. Od teploty, ktorú má karamel dosiahnuť, závisí hustota, farba a konzistencia. Jednoducho povedané, ak teplotu prešvihnete, karamel bude príliš žuvací. Tak poďme na to.

25 minút
príprava

Suroviny

150 g
1,5 ČL
1,5 PL
70 ml
 štipka

Postup

  1. 1

    V hrnci roztopte cukor, kukuričný sirup a vodu. Chvíľku to potrvá, kým sa voda odparí. Ihneď ako karamel dosiahne teplotu 110 °C, zalejte ho smotanou. Opäť ho za stáleho miešania zahrievajte, pridajte soľ, čakajte, kým nedosiahne teplotu 100 °C a odstavte.

  2. 2

    Prelejte cez sito, aby v poleve neostala ani jedna hrudka, a nechajte chvíľu chladnúť.

  3. 3

    Táto skvelá karamelová omáčka sa výborne hodí k tomuto jablkovému koláču. Upečte si ho, nebudete sklamaní.

    Omáčka zo slaného karamelu - obrázok 3

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha