Kuracie v paradajkovo-bazalkovej omáčke fotorecept
Hydinové mäso je vo väčšine prípadov rýchlo hotové a nezaberie veľa času na prípravu, najmä ak ide o kuracie prsia. Paradajky sú dobrou kombináciou Zobraziť celý popisHydinové mäso je vo väčšine prípadov rýchlo hotové a nezaberie veľa času na prípravu, najmä ak ide o kuracie prsia. Paradajky sú dobrou kombináciou k hydine.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
-
2
Na rozpálenom oleji mäso necháme zatiahnuť. Podlejeme cca 1,5 dl vody a zakryté dusíme 5 minút. Potom ho vyberieme na tanier.
-
3
Do šťavy dáme nakrájané paradajky, cesnak a bazalku. Jemne osolíme. Dusíme 5 minút.
-
4
Potom zmes rozmixujeme, ale nie úplne dohladka. Vrátime do nej mäso a spolu 10 minút podusíme.
-
5
Podávame s ryžou, kuskusom alebo cestovinami.
Diskusia k receptu