Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie v paradajkovo-bazalkovej omáčke fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 09:23
Kuracie v paradajkovo-bazalkovej omáčke (fotorecept)
Foto: tejaja

Hydinové mäso je vo väčšine prípadov rýchlo hotové a nezaberie veľa času na prípravu, najmä ak ide o kuracie prsia. Paradajky sú dobrou kombináciou Zobraziť celý popisHydinové mäso je vo väčšine prípadov rýchlo hotové a nezaberie veľa času na prípravu, najmä ak ide o kuracie prsia. Paradajky sú dobrou kombináciou k hydine.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 plátky
Omáčka:
3 ks
1 hrsť
2 strúčiky



Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

    Kuracie v paradajkovo-bazalkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na rozpálenom oleji mäso necháme zatiahnuť. Podlejeme cca 1,5 dl vody a zakryté dusíme 5 minút. Potom ho vyberieme na tanier.

    Kuracie v paradajkovo-bazalkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do šťavy dáme nakrájané paradajky, cesnak a bazalku. Jemne osolíme. Dusíme 5 minút.

    Kuracie v paradajkovo-bazalkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom zmes rozmixujeme, ale nie úplne dohladka. Vrátime do nej mäso a spolu 10 minút podusíme.

    Kuracie v paradajkovo-bazalkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s ryžou, kuskusom alebo cestovinami.

Diskusia k receptu