Slávky s feniklom
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 26. júna 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Slávky už bežne kúpite u predajcov rýb, alebo v supermarketoch, v krajnom prípade môžete použiť aj mrazené. Konzumujeme len slávky, ktoré sa varom otvoria, zatvorené vyhodíme.
porcie
Suroviny
1 kg čerstvé |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
Omáčka: | |
50 g |
|
200 g |
|
250 g |
|
1 hviezdička |
|
100 ml |
|
600 ml |
|
500 g |
|
1 PL |
|
50 ml (likér zo sladkého drievka a z anízu) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Omáčka: Najemno pokrájanú šalotku, fenikel a zemiaky pomaly a krátko dusíme (asi 10 minút) na masle so štipkou soli. Dôležité je, aby šalotku nezhnedla. Potom pridáme biele víno a varíme, až je víno takmer vyvarené. Pridáme kurací vývar a zredukujeme ďalším varom na polovicu. Ďalej pridáme smotanu, Ricard Pastis a povaríme asi 5 minút. Scedíme a prepasírujeme cez jemné sitko. Necháme vychladiť, ochutíme soľou a korením.
- 2
Slávky dôkladne očistíme a umyjeme. Pripravíme hrniec, do ktorého dáme pripravenú omáčku, necháme zovrieť. Pridáme na pásiky nakrájanú mrkvu a fenikel. Nakoniec pridáme slávky a prikryjeme. Dusíme 4–5 minút, kým sa neotvoria. Ihneď podávame.
Tiež slávky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu