Vyprážané sardely s cibuľou a cesnakovou omáčkou aioli
Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 7. februára 2019
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 7. februára 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
Sardely: | |
12 filiet veľkých asi 7 cm |
|
5 ks |
|
100 g |
|
250 g |
|
|
|
Cesnakové aioli: | |
250 ml |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
7 strúčikov |
|
1 ks |
|
|
|
Fritovaná cibuľa: | |
2 ks stredné |
|
100 g |
|
|
|
Okrem toho: | |
500 ml |
|
Postup
-
1
Sardely umyjeme, osušíme, vyberieme prípadné kosti a osolíme. Obalíme ich v múke, bielku a zľahka v panko strúhanke.
- 2
Príprava cesnakovej omáčky aioli: Žĺtky a bielok vložíme do mixéra, pustíme ho na nízke otáčky a pomaly prilievame olej. Do pripravenej hmoty pridáme pretlačený cesnak, postrúhanú kôru a šťavu z citróna, trochu osolíme a premixujeme.
- 3
Cibuľu olúpeme, nakrájame na kolieska hrubé asi 2 mm, osolíme a obalíme v múke. Fritujeme dozlata a preložíme na sací papier.
- 4
Olej po cibuľke precedíme do čistej panvice a fritujeme sardely dozlata, preložíme na papier. Takto pripravené sardely a cibuľku vložíme do jednej misy, do ďalšej misky na máčanie nalejeme aioli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
K receptu sa nevyjadrujem.