Bezlepkové cestoviny s tekvicovou omáčkou
	                                    Ešte stále je sezóna tekvice, tak sme si povedali, že to využijeme. Pripravili sme si úžasnú a výživnú omáčku z pečenej tekvice 
hokkaido, jemne Zobraziť celý popisEšte stále je sezóna tekvice, tak sme si povedali, že to využijeme. Pripravili sme si úžasnú a výživnú omáčku z pečenej tekvice 
hokkaido, jemne pikantnú a voňavú.  S našimi bezlepkovými cestovinami chutila famózne. Či už na obed alebo na večeru, toto 
jedlo si obľúbi celá vaša rodina. Čo poviete, vyskúšate?					                                
					                                
Zdroj: www.novalim.sk	                                
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks väčšia | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hlavička | 
                                                             | 
                                                    
| 150 ml (napr. mandľová) | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| trochu | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| (lístky na ozdobu) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Tekvicu umyjeme, prekrojíme na polovicu, odstránime jadierka a nakrájame na kocky aj so šupkou. Rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Hlavičku cesnaku zhora zrežeme, tiež pokvapkáme olejom a zabalíme do alobalu lesklou stranou dovnútra. Cesnak položíme na kraj plechu s tekvicou a spolu pečieme na 180 °C asi 30 minút, kým nezačne šupka hnednúť.
- 2
 Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme ich, ale odložíme si bokom jednu naberačku vody, v ktorej sme cestoviny varili.
- 3
 Po upečení vložíme tekvicu do mixéra (niekoľko kúskov si z nej odložíme bokom k podávaniu), k nej vytlačíme upečený cesnak. Pridáme rastlinnú smotanu, šťavu z citróna, čili, muškátový orech, soľ a korenie. Všetko spolu rozmixujeme na hladkú omáčku. Ak je príliš hustá, zriedime ju trochou odloženej vody z cestovín.
- 4
 Cestoviny zmiešame s omáčkou, pridáme kúsky tekvice a ozdobíme listami bazalky.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu