Bezlepkové cestoviny s tekvicovou omáčkou
Foto: novalim
Ešte stále je sezóna tekvice, tak sme si povedali, že to využijeme. Pripravili sme si úžasnú a výživnú omáčku z pečenej tekvice
hokkaido, jemne Zobraziť celý popisEšte stále je sezóna tekvice, tak sme si povedali, že to využijeme. Pripravili sme si úžasnú a výživnú omáčku z pečenej tekvice
hokkaido, jemne pikantnú a voňavú. S našimi bezlepkovými cestovinami chutila famózne. Či už na obed alebo na večeru, toto
jedlo si obľúbi celá vaša rodina. Čo poviete, vyskúšate?
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 bal. |
|
1 ks väčšia |
|
1 hlavička |
|
150 ml (napr. mandľová) |
|
1/2 ks |
|
trochu |
|
štipka |
|
|
|
|
|
|
|
(lístky na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Tekvicu umyjeme, prekrojíme na polovicu, odstránime jadierka a nakrájame na kocky aj so šupkou. Rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Hlavičku cesnaku zhora zrežeme, tiež pokvapkáme olejom a zabalíme do alobalu lesklou stranou dovnútra. Cesnak položíme na kraj plechu s tekvicou a spolu pečieme na 180 °C asi 30 minút, kým nezačne šupka hnednúť.
- 2
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme ich, ale odložíme si bokom jednu naberačku vody, v ktorej sme cestoviny varili.
- 3
Po upečení vložíme tekvicu do mixéra (niekoľko kúskov si z nej odložíme bokom k podávaniu), k nej vytlačíme upečený cesnak. Pridáme rastlinnú smotanu, šťavu z citróna, čili, muškátový orech, soľ a korenie. Všetko spolu rozmixujeme na hladkú omáčku. Ak je príliš hustá, zriedime ju trochou odloženej vody z cestovín.
- 4
Cestoviny zmiešame s omáčkou, pridáme kúsky tekvice a ozdobíme listami bazalky.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu