Rybí tajine z halibuta s omáčkou chermoula
Gabika Horáčková
foodblogerka a lektorka stredomorskej kuchyne, 5. júla 2021
foodblogerka a lektorka stredomorskej kuchyne, 5. júla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Suroviny
800 g fileta (alebo iná pevná biela ryba) |
|
300 ml |
|
1 PL |
|
1 ks menšia |
|
100 ml |
|
5 ks |
|
2 ks malé |
|
5 cm |
|
|
|
|
|
|
|
Omáčka chermoula: | |
2 strúčiky |
|
hrsť (aj so stopkami) |
|
z 1 citróna |
|
z 1 citróna |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme omáčku chermoula. Všetky ingrediencie dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Túto omáčku môžeme pripraviť aj deň dopredu. Rybu nakrájame na väčšie kúsky a dáme marinovať do pripravenej omáčky aspoň na 1 hodinu.
- 2
V panvici zohrejeme olivový olej, na ktorom orestujeme nakrájanú cibuľu, ktorú osolíme a okoreníme a pridáme najemno nakrájaný olúpaný zázvor. Potom pridáme paradajkový pretlak, zeleninový vývar, privedieme k varu a varíme ešte asi 10 minút.
- 3
Do zmesi pridáme kúsky ryby aj so zvyškom omáčky, nakladané rozkrojené citróny, cherry paradajky a ešte povaríme asi 5 minút.
- 4
Rybí tajine servírujeme posypaný nasekanou čerstvou koriandrovou vňaťou. Ako prílohu môžeme zvoliť kuskus alebo varené nové zemiaky.
Tiež ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu