Rybí tajine z halibuta s omáčkou chermoula

Gabika Horáčková
foodblogerka a lektorka stredomorskej kuchyne, 5. júla 2021
Rybí tajine z halibuta s omáčkou chermoula
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

800 g fileta (alebo iná pevná biela ryba)
300 ml
1 PL
1 ks menšia
100 ml
5 ks
2 ks malé
5 cm
Omáčka chermoula:
2 strúčiky
hrsť (aj so stopkami)
z 1 citróna
z 1 citróna
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme omáčku chermoula. Všetky ingrediencie dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Túto omáčku môžeme pripraviť aj deň dopredu. Rybu nakrájame na väčšie kúsky a dáme marinovať do pripravenej omáčky aspoň na 1 hodinu.

  2. 2

    V panvici zohrejeme olivový olej, na ktorom orestujeme nakrájanú cibuľu, ktorú osolíme a okoreníme a pridáme najemno nakrájaný olúpaný zázvor. Potom pridáme paradajkový pretlak, zeleninový vývar, privedieme k varu a varíme ešte asi 10 minút.

  3. 3

    Do zmesi pridáme kúsky ryby aj so zvyškom omáčky, nakladané rozkrojené citróny, cherry paradajky a ešte povaríme asi 5 minút.

  4. 4

    Rybí tajine servírujeme posypaný nasekanou čerstvou koriandrovou vňaťou. Ako prílohu môžeme zvoliť kuskus alebo varené nové zemiaky.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu