Tekvicový zákusok
Tekvicový zákusok

Tekvicovo-pekanová tortička v makovej omáčke

Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 10. októbra 2018
Tekvicovo-pekanová tortička v makovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

200 g
1 ks
300 ml
300 g
12 g
15 g
7 g
450 g hokaido
200 g
1 l
300 g
100 g mletý
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s hnedým cukrom a so slnečnicovým olejom. Potom primiešame hladkú múku, strúhanú tekvicu, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, mletú škoricu a polovicu drvených pekanových orechov. Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 160 °C asi 45 minút.

  2. 2

    Po vychladnutí pokrájame na kocky alebo pomocou pohára vykrojíme tortičky. Boky obalíme druhou polovicou drvených orechov. Dozdobíme rozpustenou bielou čokoládou a ovocím.

  3. 3

    Maková omáčka: Smotanu zvaríme na polovicu. Primiešame práškový cukor a mak. Odstavíme z ohňa, všľaháme žĺtky a omáčku necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Toto musí božsky chutiť. Akosi sa mi málokedy chce piecť, a tak si radšej zájdem k tomuto majstrovi varešky...
V rozpise je 1 vajce a v popise práce množné číslo: vajcia. Ako teda tomu rozumieť?