Tekvicovo-pekanová tortička v makovej omáčke

Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 10. októbra 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Tekvicovo-pekanová tortička v makovej omáčkeFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
30 min
príprava
45 min
na 160 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s hnedým cukrom a so slnečnicovým olejom. Potom primiešame hladkú múku, strúhanú tekvicu, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, mletú škoricu a polovicu drvených pekanových orechov. Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 160 °C asi 45 minút.

  2. 2

    Po vychladnutí pokrájame na kocky alebo pomocou pohára vykrojíme tortičky. Boky obalíme druhou polovicou drvených orechov. Dozdobíme rozpustenou bielou čokoládou a ovocím.

  3. 3

    Maková omáčka: Smotanu zvaríme na polovicu. Primiešame práškový cukor a mak. Odstavíme z ohňa, všľaháme žĺtky a omáčku necháme vychladnúť.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist