Tekvicovo-pekanová tortička v makovej omáčke
Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 10. októbra 2018
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 10. októbra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
45 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
200 g |
|
1 ks |
|
300 ml |
|
300 g |
|
12 g |
|
15 g |
|
7 g |
|
450 g hokaido |
|
200 g |
|
1 l |
|
300 g |
|
100 g mletý |
|
200 g |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme s hnedým cukrom a so slnečnicovým olejom. Potom primiešame hladkú múku, strúhanú tekvicu, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, mletú škoricu a polovicu drvených pekanových orechov. Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 160 °C asi 45 minút.
- 2
Po vychladnutí pokrájame na kocky alebo pomocou pohára vykrojíme tortičky. Boky obalíme druhou polovicou drvených orechov. Dozdobíme rozpustenou bielou čokoládou a ovocím.
- 3
Maková omáčka: Smotanu zvaríme na polovicu. Primiešame práškový cukor a mak. Odstavíme z ohňa, všľaháme žĺtky a omáčku necháme vychladnúť.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu