Jednoduché a rýchle smotanové cestoviny s kuriatkami na cibuľke
Jednoduchý a hlavne celkom rýchly recept pre tých, čo majú radi huby a krémové cestoviny. Túto sezónu sa mi konečne dostali do rúk Zobraziť celý popisJednoduchý a hlavne celkom rýchly recept pre tých, čo majú radi huby a krémové cestoviny. Túto sezónu sa mi konečne dostali do rúk kuriatka a tak som si spravila niečo, čo mi perfektne ulahodilo. Pre mňa sú krémové cestoviny ako stvorené pre daždivé obdobie, kedy už listy zo stromov pomaly opadávajú :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na začiatok si dám uvariť špagety. Použiť môžete akékoľvek cestoviny, aké vám chutia, mne k tomu najviac sedia klasické špagety. Klasicky, do hrnca si dám vodu, pridám soľ, nechám zovrieť a pridám cca 250 g cestovín a nechám ich uvariť. Mne cestoviny zostali navyše, dávala som ich do hrnca od oka, čiže kľudne môžete dať aj menej.
- 2
Do menšieho hrnca dám zovrieť vodu na kuriatka. Kuriatka očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Kuriatka následne dám povariť do vriacej vody zhruba na tri minútky. Medzitým nakrájam cibuľu na malé kúsky a do väčšej panvice dám roztopiť maslo, 2 polievkové lyžice, a pridám cibuľu, ktorú restujem.
- 3
Keď sa kuriatka povaria, pridám ich k cibuli restovať, pričom pridávam aj zvyšné 2-3 polievkové lyžice masla. Cibuľu a kuriatka restujem takto zhruba 5-10 minút na miernom až nízkom ohni. Keď mám cibuľu s kuriatkami porestovanú, pridám smotanu na šľahanie, okorením mletou sladkou paprikou a soľou podľa chuti a všetko spolu premiešam. Takto ešte nechám pár minútiek spolu povariť.
- 4
Ja na záver pridávam ešte kukuričný škrob a dobre ho premiešam, pretože preferujem o niečo hustejšiu konzistenciu. Samozrejme, tento krok môžete úplne preskočiť, a nechať omáčku bez škrobu navyše.
- 5
Na koniec už len pridám k omáčke uvarené cestoviny, ako som už spomínala vyššie, mne ostali navyše, čiže som ich tam nedala všetky. Všetko spolu dobre premiešam a môžeme podávať. :)
Tiež s hubami:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem krásne! U nás v okolí sme našli kuriatka len maličké, ale aj to stačilo na recept. Tie ktoré sú na fotke ktorú ste priložili sú krásne! :)
Dobrý obed ste mali.
Rada by som sa spýtala, či sa tie kuriatka musia obvariť/predvariť…? Nemohli by sa hneď len opiecť? Veď predsa sa robí aj praženica s kuriatkami…
Ďakujem.
Ďakujem za dotaz! Vo viacerých receptoch, čo som pozerala som videla, že kuriatka predvarili na pár minút, tak som išla podľa toho. Ale viem, že napríklad moji rodičia ich nepredvárajú, čiže si myslím, že ak budú dobre očistené, tak ich stačí hneď len opiecť. :)
Ďakujem za inšpiráciu 👍