Kurací steak s parmezánovou omáčkou
Rýchly chutný obed, z pár surovín.
Zdroj: Instagram @wildfoodschef
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia rozkrojíš na polovicu a ochutíš soľou, čiernym korením, sušeným cesnakom a provensalskými bylinkami.
- 2
Na rozpálenom olivovom oleji opečieš prsia z oboch strán, aby boli pekne do zlatista opečené.
- 3
Opečené prsia odložíš bokom, do výpeku pridáš kocku masla a orestuješ nakrájaný cesnak asi tak minútku a následne zaleješ smotanou.
- 4
Smotanu trochu prevaríme a pridáme strúhaný parmezán, soľ a čierne korenie podľa chuti.
- 5
Ryžu si uvaríš podľa návodu alebo podľa seba.
- 6
A už len servíruješ - ryža na spodok, navrch kurací plátok, ktorý zaleješ omáčkou a ozdobíš čerstvými mikrobylinkami. Ja som použil výhonky reďkovky.
Tiež kurací steak:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu