Kurací steak
Kurací steak

Kurací steak s parmezánovou omáčkou

wildfoods - fotkawildfoods, dnes 11:53
Kurací steak s parmezánovou omáčkou
Foto: wildfoods

Rýchly chutný obed, z pár surovín.
Zdroj: Instagram @wildfoodschef

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 hrnček
250 ml
3 strúčiky
1 KL
1 KL
podľa chuti
podľa chuti
3 PL strúhaný
hrsť



Postup

  1. 1

    Kuracie prsia rozkrojíš na polovicu a ochutíš soľou, čiernym korením, sušeným cesnakom a provensalskými bylinkami.

  2. 2

    Na rozpálenom olivovom oleji opečieš prsia z oboch strán, aby boli pekne do zlatista opečené.

  3. 3

    Opečené prsia odložíš bokom, do výpeku pridáš kocku masla a orestuješ nakrájaný cesnak asi tak minútku a následne zaleješ smotanou.

  4. 4

    Smotanu trochu prevaríme a pridáme strúhaný parmezán, soľ a čierne korenie podľa chuti.

  5. 5

    Ryžu si uvaríš podľa návodu alebo podľa seba.

  6. 6

    A už len servíruješ - ryža na spodok, navrch kurací plátok, ktorý zaleješ omáčkou a ozdobíš čerstvými mikrobylinkami. Ja som použil výhonky reďkovky.

Diskusia k receptu