Pomarančový dezert so špargľovou zmrzlinou
Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant v hoteli Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 16. mája 2018
šéfkuchár Savoy Restaurant v hoteli Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 16. mája 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Zmrzlina z bielej špargle: | |
| 500 g |
|
| 300 ml |
|
| 250 ml |
|
| 60 g |
|
| 100 g |
|
| z 1/2 citróna |
|
| Panna cotta z červeného pomaranča: | |
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 45 g |
|
|
|
|
| Pomarančová pena: | |
| 50 g |
|
|
|
|
| 20 g |
|
| 200 ml |
|
| 10 g |
|
| 70 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Špargľu ošúpeme a uvaríme domäkka v mlieku. Rozmixujeme a prepasírujeme. Pridáme smotanu a 100 ml mlieka, cukor a dáme zovrieť. Medzitým vyšľaháme žĺtky. Zovretú zmes odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme vyšľahané žĺtky a šťavu z citróna. Nakoniec dáme do stroja na zmrzlinu a spravíme zmrzlinu.
- 2
Panna cotta z červeného pomaranča: Smotanu, mlieko, cukor a pyré zohrejeme na 60 °C. Odstavíme, pridáme trošku farbiva a vopred namočenú želatínu. Premiešame, nalejeme do foriem a necháme stuhnúť.
- 3
Pomarančová pena: Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny. Smotanu vyšľaháme s farbivom a potom zľahka spolu premiešame. Pridáme kôru, šťavu, roztopenú želatínu, dáme do foriem a necháme stuhnúť v chladničke.
Tiež dezert:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu