Pomarančový dezert
Pomarančový dezert

Pomarančový dezert so špargľovou zmrzlinou

Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant v hoteli Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 16. mája 2018
Pomarančový dezert so špargľovou zmrzlinou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Zmrzlina z bielej špargle:
500 g
300 ml
250 ml
60 g
100 g
z 1/2 citróna
Panna cotta z červeného pomaranča:
200 g
100 g
50 g
100 g
45 g
Pomarančová pena:
50 g
20 g
200 ml
10 g
70 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špargľu ošúpeme a uvaríme domäkka v mlieku. Rozmixujeme a prepasírujeme. Pridáme smotanu a 100 ml mlieka, cukor a dáme zovrieť. Medzitým vyšľaháme žĺtky. Zovretú zmes odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme vyšľahané žĺtky a šťavu z citróna. Nakoniec dáme do stroja na zmrzlinu a spravíme zmrzlinu.

  2. 2

    Panna cotta z červeného pomaranča: Smotanu, mlieko, cukor a pyré zohrejeme na 60 °C. Odstavíme, pridáme trošku farbiva a vopred namočenú želatínu. Premiešame, nalejeme do foriem a necháme stuhnúť.

  3. 3

    Pomarančová pena: Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny. Smotanu vyšľaháme s farbivom a potom zľahka spolu premiešame. Pridáme kôru, šťavu, roztopenú želatínu, dáme do foriem a necháme stuhnúť v chladničke.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: