Opečený halibut
Opečený halibut

Fileta z halibuta s vínovo-jahodovou omáčkou

Dušan Čatloch
šéfkuchár Kontakt wellness hotela**** v Starej Lesnej, 26. decembra 2018
Fileta z halibuta s vínovo-jahodovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

1 kg (filety)
200 g (bez kože)
700 g
500 ml
40 g
200 g
1,5 kg
30 ml




Postup

  1. 1

    Filety osolíme, okoreníme a pripravíme spôsobom sous-vide na 57 °C 20 minút. (Pozn. red.: Metóda sous-vide spočíva v tom, že sa čerstvé suroviny uložia do vákuových vreciek, z ktorých je pomocou prístroja na vákuové balenie odsatý vzduch. Potom sa vložia do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava nízka teplota pomocou prístroja s nastaviteľnou teplotou a dĺžkou varenia, podľa druhu suroviny.) Po 20 minútach opečieme na panvici s olejom.

  2. 2

    Opečieme plátok slaniny, vyberieme z panvice, pridáme ružové víno, čerstvé jahody, zelené korenie a necháme vyredukovať, nakoniec pridáme maslo.

  3. 3

    Romanesco pečieme v alobale na 150 °C 35–40 minút. Vyberieme z alobalu a vymiešame so smotanou a s maslom.

Diskusia k receptu

mirop
Farby na tanieri posobia jedovato a tento sposob servirovania zacina byt pomaly out
1x ampara




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia