Fileta z halibuta s vínovo-jahodovou omáčkou
Dušan Čatloch
šéfkuchár Kontakt wellness hotela**** v Starej Lesnej, 26. decembra 2018
šéfkuchár Kontakt wellness hotela**** v Starej Lesnej, 26. decembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Filety osolíme, okoreníme a pripravíme spôsobom sous-vide na 57 °C 20 minút. (Pozn. red.: Metóda sous-vide spočíva v tom, že sa čerstvé suroviny uložia do vákuových vreciek, z ktorých je pomocou prístroja na vákuové balenie odsatý vzduch. Potom sa vložia do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava nízka teplota pomocou prístroja s nastaviteľnou teplotou a dĺžkou varenia, podľa druhu suroviny.) Po 20 minútach opečieme na panvici s olejom.
- 2
Opečieme plátok slaniny, vyberieme z panvice, pridáme ružové víno, čerstvé jahody, zelené korenie a necháme vyredukovať, nakoniec pridáme maslo.
- 3
Romanesco pečieme v alobale na 150 °C 35–40 minút. Vyberieme z alobalu a vymiešame so smotanou a s maslom.
Tiež halibut:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu