Sumček africký vo vínovej omáčke fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 2. novembra 2023
Sumček africký vo vínovej omáčke (fotorecept)
Foto: tejaja

Rybacie mäso v našej strave je stále nedostatočne zastúpené. Sumček africký je ryba chovaná u nás a mnohí z nás ju používajú. Vedeli Zobraziť celý popisRybacie mäso v našej strave je stále nedostatočne zastúpené. Sumček africký je ryba chovaná u nás a mnohí z nás ju používajú. Vedeli ste ale, že sumček africký je ryba, ktorá dokáže využívať aj kyslík zo vzduchu?

2
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 filety
1 ks
5 lístkov
2 PL
1 KL
1 KL
3 dl
1 KL




Postup

  1. 1

    Filety ryby osolíme a okoreníme. Na oleji opečieme rybu z oboch strán, podľa hrúbky asi 7 minút z každej strany. Potom ich vyberieme a udržiavame v teple.

    Sumček africký vo vínovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, nasekanú šalviu, horčicu, chilli a papriku. Premiešame a pridáme múku. Zalejeme vínom a povaríme cca 10 minút.

    Sumček africký vo vínovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teplé filety dáme na taniere a prelejeme omáčkou. Prílohu zvolíme podľa svojej chuti.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia