Sumček africký vo vínovej omáčke fotorecept
Foto: tejaja
Rybacie mäso v našej strave je stále nedostatočne zastúpené. Sumček africký je ryba chovaná u nás a mnohí z nás ju používajú. Vedeli Zobraziť celý popisRybacie mäso v našej strave je stále nedostatočne zastúpené. Sumček africký je ryba chovaná u nás a mnohí z nás ju používajú. Vedeli ste ale, že sumček africký je ryba, ktorá dokáže využívať aj kyslík zo vzduchu?
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filety ryby osolíme a okoreníme. Na oleji opečieme rybu z oboch strán, podľa hrúbky asi 7 minút z každej strany. Potom ich vyberieme a udržiavame v teple.
-
2
Na výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, nasekanú šalviu, horčicu, chilli a papriku. Premiešame a pridáme múku. Zalejeme vínom a povaríme cca 10 minút.
-
3
Teplé filety dáme na taniere a prelejeme omáčkou. Prílohu zvolíme podľa svojej chuti.
Diskusia k receptu