želatína

želatína ako ingrediencia v receptoch:

  • Maková panna cotta s mangovým sorbetom
  • Maková roláda s tvarohom v čokoláde

    Maková roláda s tvarohom v čokoláde

    Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s polovicou cukru. Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom a druhou polovicou cukru. Hmoty spojíme a zľahka do nich zamiešame mak a prášok do pečiva.

  • Makovo-orechová torta s malinovým želé

    Makovo-orechová torta s malinovým želé

    Pracovať s makom je ako rozprávka. Raz tradičná prababičkovská, inokedy moderná a plná experimentovania. Dnes jednoduchá ľudová, zajtra pre náročné, scestované publikum. Stačí posoliť fantáziou a „srdiečkom“ a tisíca maková dobrota je na svete.

  • Sunquickové rezy (fotorecept)

    Sunquickové rezy (fotorecept)

    Zmiznú rýchlosťou blesku: sú jemné, šťavnaté a veľmi chutné.

  • Trifle (fotorecept)

    Trifle (fotorecept)

    Trifle je ďalší obľúbený austrálsky vianočný dezert. Je vhodný na letné horúce dni.

  • Cheesecake - Tvarohový koláč s citrónovým maslom (fotorecept)

    Cheesecake - Tvarohový koláč s citrónovým maslom (fotorecept)

    Na Vianoce vždy pečiem naše obľúbené slovenské koláčiky a zákusky, ale tiež pridám aj niečo klasické austrálske. Tento rok som robila tento cheesecake. Klasický podklad z keksov som nahradila pomletými orechami.

  • Malinovo-jahodové rezy s mascarpone (fotorecept)

    Malinovo-jahodové rezy s mascarpone (fotorecept)

    Niečo s mascarpone a tenkým cestom - to bola odpoveď priateľa na otázku, čo mu mám upiecť. Tak som mu vykúzlila tento osviežujúci zákusok.

  • Domáci aspik

    Domáci aspik

    Jednoduché, lahodné a na sviatočnú príležitosť ako stvorené... na Vianoce, či na Silvestra. Každý rok nesmie chýbať na našom stole.

  • Sviatočné medové rezy (fotorecept)

    Sviatočné medové rezy (fotorecept)

    Možno si upečiete tieto rezy na vianočný stôl.

  • Malinovo-maková torta (fotorecept)

    Malinovo-maková torta (fotorecept)

    Túto dobrotu som prvýkrát ochutnala v jednej rakúskej reštaurácii a keďže ma tá chuť ihneď očarila, rozhodla som sa tortičku upiecť aj doma.

  • Šalát Adalbert

    Šalát Adalbert

    Tiež odpozorované z Varechy, všetko ostatné sú moje chúťky. Želatínu robím z vrecúška z práškovej želatíny a návod tam je napísaný, dostať bežne v obchode.

  • Gaštanové rezy (fotorecept)

    Gaštanové rezy (fotorecept)

    U nás jednoznačne zákusok č. 1. Veľmi často ho pripravujem aj vo forme torty.

  • Slivkový rez s makovou zmrzlinou

    Slivkový rez s makovou zmrzlinou

    Smotanu, mascarpone, cukor a citrónovú kôru dáme do hrnca na mierny oheň a privedieme do varu. Stiahneme a necháme 20 minút odstáť. Medzitým namočíme želatínu do studenej vody. Pridáme citrónovú šťavu, slivkové pyré...

  • Tŕňová koruna - zelenina v aspiku

    Tŕňová koruna - zelenina v aspiku

    Je to môj prvý pokus o aspik. Možno ho urobiť väčšie množstvo, uložiť do chladu, rôzne ochutiť a kombinovať. Osvieži aj zasýti.

  • Likérové rezy (fotorecept)

    Likérové rezy (fotorecept)

    Víkendový zákusok z vaječného likéru.

  • Tvarohové knedličky s višňami

    Tvarohové knedličky s višňami

    Tvarohové knedličky: Tvaroh, krupicu, hladkú múku, žĺtky, cukor a vyšľahané bielky zmiešame, z hmoty robíme knedličky a varíme ich v horúcej vode (nesmie vrieť) asi 2 – 3 minúty. Po dovarení ich môžeme obaliť v čokoládovej mrveničke....

  • Jelení chrbát s paštrnákovým pyré

    Jelení chrbát s paštrnákovým pyré

    Jelení chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, opečieme na olivovom oleji z každej strany a dáme do rúry zohriatej na 160 °C asi na 10 – 12 minút tak, aby bolo mäso vnútri ružové.

  • Ružový sen (fotorecept)

    Ružový sen (fotorecept)

    Náš nedeľný zákusok.

  • Terina z chobotnice s rukolou a olivami

    Terina z chobotnice s rukolou a olivami

    Do hrnca nalejeme 500 ml zeleninového vývaru, pridáme červené víno, čierne korenie, nové korenie, bobkový list a soľ. Počkáme, pokiaľ voda nezovrie, a potom vložíme chobotnice.

  • Mousse torta s černicami

    Mousse torta s černicami

    Oreo keksy (12 ks) rozmrvíme, zalejeme roztopeným maslom (80 g Hera maslová), premiešame a túto hmotu natlačíme na dno tortovej formy (priemer 18 cm). Formu vložíme na 15 minút do chladničky.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist