želatína

želatína ako ingrediencia v receptoch:

  • Kačacia paštéta s višňovou penou

    Kačacia paštéta s višňovou penou

    Na oleji orestujeme posekanú šalotku, pokrájanú pečeň, pridáme bylinky, koňak, portské a koreniny. Odstavíme, pridáme maslo a rozšľahané vajíčka so žĺtkom. Všetko spolu rozmixujeme, nalejeme do foriem a pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 110...

  • Rebarborové tiramisu (fotorecept)

    Rebarborové tiramisu (fotorecept)

    Najskôr pripravíme kompót, ktorý musí byť studený. Rebarboru očistíme a nakrájame na asi 2 cm kúsky. Zmiešame s cukrom a necháme pustiť šťavu.

  • Tvarohová torta s jahodami

    Tvarohová torta s jahodami

    Piškóta: Bielky vyšľaháme s 2 lyžicami cukru. Žĺtky vyšľaháme s 1 lyžicou cukru, pridáme 3 lyžice polohrubej múky a pol prášku do pečiva. Na záver do cesta jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto prelejeme do tortovej...

  • Nepečená malinová torta

    Nepečená malinová torta

    Svieža, letná, sezónna tortička. Nepečený orieškovo-kokosovo-makovo-banánový korpus, čokoládovo-syrová vrstva a malinové želé. Ja tieto syrové torty nemusím, nemám rada ani cheesecaky - mám radšej pečenú klasiku, ale naši majú radi tak...

  • Dezert z ryžového „skla“ a višňovej peny
  • Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé

    Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé

    Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, so soľou, s cukrom, bobkovým listom a novým korením. Po marinovaní lososa vyberieme, opláchneme vodou, usušíme a krájame na požadované...

  • Jahodová guľa v čokoláde na kakaovom crumble

    Jahodová guľa v čokoláde na kakaovom crumble

    Jahodové gule: Vyšľaháme smotanu, pridáme práškový cukor a rozmixované jahody a nakoniec želatínu. Touto penou plníme silikónové pologule, ktoré necháme zamraziť. Po zamrazení ich vyklopíme, spojíme 2 polovice do jednej gule a túto guľu namáčame v...

  • Schwarzwaldský triffle rez

    Schwarzwaldský triffle rez

    Cesto: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, primiešame múku, Solamyl, kakao a prášok do pečiva. Cesto prelejeme do formy (okrúhla s priemerom 24 cm alebo štvorcová) a pečieme pri 180 °C 30 minút. Po upečení necháme...

  • Chrumkavé roládky s jahodovou penou
  • Fit koláč s tvarohom bez lepku

    Fit koláč s tvarohom bez lepku

    Aj keď sa to možno ešte nezdá, leto sa pomaly blíži. A ak aj vy patríte medzi tých, ktorí si začnú trochu viac dávať pozor na to, čo zjedia, ale sladké si neodoprú, ...

  • Kokosové vajíčko v bielej čokoláde s marakujovým sorbetom

    Kokosové vajíčko v bielej čokoláde s marakujovým sorbetom

    Všetky suroviny na vajíčko vložíme do termomixu a 3 minúty mixujeme pri teplote 70 °C. Necháme vychladnúť a naplníme balónové formy, ktoré potom klasicky vymrazíme v mrazničke.

  • Panna cotta

    Panna cotta

    Plátky želatíny namočíme do studenej vody, aby napučali. Smotanu, cukor a semienka z vanilkového struku dáme do hrnca a zahrejeme tesne pod bod varu cca 80 stupňov ( nesmie sa variť). Keď bude smotana ohriata, odstavíme...

  • Malinový cheesecake (fotorecept)

    Malinový cheesecake (fotorecept)

    Dnes by som vám rada predstavila svoj obľúbený malinový cheesecake. Je rýchly a veľmi jednoduchý. Chutí výborne a dá sa jesť hádam donekonečna...

  • Mangovo-kokosová panna cotta
  • Vanilkový puding s chia semienkami (videorecept)

    Vanilkový puding s chia semienkami (videorecept)

    Máte radi superfood chia semienka? Toto je jednoduchý recept ako si spraviť vanilkový puding s chia semienkami.

  • Smotanové tortičky s údeným pstruhom

    Smotanové tortičky s údeným pstruhom

    Smotanu zohrejeme na 60 °C, pridáme soľ, korenie a želatínu. Do formičiek vložíme kúsky údeného pstruha a zalejeme. Necháme vychladnúť.

  • Cisársky trhanec s dulovým krémom à la František Jozef I. (fotorecept)

    Cisársky trhanec s dulovým krémom à la František Jozef I. (fotorecept)

    Vaječné bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky zmiešame s múkou, mliekom, so soľou a s cukrom podľa chuti. Do pripraveného cesta zľahka primiešame sneh z bielkov. Na masle pečieme hrubšie palacinky, ktoré počas pečenia rozdelíme na menšie kusy. Posypeme práškovým cukrom a...

  • Torta Medvedík

    Torta Medvedík

    Táto tortička zaručene rozžiari detské očká.

  • Domáca pečeňová paštéta

    Domáca pečeňová paštéta

    Kačaciu pečeň zalejeme vínom a marinujeme aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc. Smotanu krátko zohrejeme s tymianom, potom vetvičky vyberieme a do smotany pridáme 3 plátky želatíny. Necháme postáť, kým želatína napučí. Smotanu...

  • Bezlepková roláda s tekvicou a voňavým korením

    Bezlepková roláda s tekvicou a voňavým korením

    Bezlepková roláda vylepšená tekvicovým pyré je trendom tejto jesene. Objavte aj vy, že maslová tekvica sa výborne hodí do pečenia. Už sa vám nestane, že tekvicu kúpite len na vysmážanie alebo ozdobu. Naučte sa...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist