želatína

želatína ako ingrediencia v receptoch:

  • Panna cotta

    Panna cotta

    Plátky želatíny namočíme do studenej vody, aby napučali. Smotanu, cukor a semienka z vanilkového struku dáme do hrnca a zahrejeme tesne pod bod varu cca 80 stupňov ( nesmie sa variť). Keď bude smotana ohriata, odstavíme...

  • Malinový cheesecake (fotorecept)

    Malinový cheesecake (fotorecept)

    Dnes by som vám rada predstavila svoj obľúbený malinový cheesecake. Je rýchly a veľmi jednoduchý. Chutí výborne a dá sa jesť hádam donekonečna...

  • Mangovo-kokosová panna cotta
  • Vanilkový puding s chia semienkami (videorecept)

    Vanilkový puding s chia semienkami (videorecept)

    Máte radi superfood chia semienka? Toto je jednoduchý recept ako si spraviť vanilkový puding s chia semienkami.

  • Smotanové tortičky s údeným pstruhom

    Smotanové tortičky s údeným pstruhom

    Smotanu zohrejeme na 60 °C, pridáme soľ, korenie a želatínu. Do formičiek vložíme kúsky údeného pstruha a zalejeme. Necháme vychladnúť.

  • Cisársky trhanec s dulovým krémom à la František Jozef I. (fotorecept)

    Cisársky trhanec s dulovým krémom à la František Jozef I. (fotorecept)

    Vaječné bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky zmiešame s múkou, mliekom, so soľou a s cukrom podľa chuti. Do pripraveného cesta zľahka primiešame sneh z bielkov. Na masle pečieme hrubšie palacinky, ktoré počas pečenia rozdelíme na menšie kusy. Posypeme práškovým cukrom a...

  • Torta Medvedík

    Torta Medvedík

    Táto tortička zaručene rozžiari detské očká.

  • Súťaž s TV Varecha
  • Domáca pečeňová paštéta

    Domáca pečeňová paštéta

    Kačaciu pečeň zalejeme vínom a marinujeme aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc. Smotanu krátko zohrejeme s tymianom, potom vetvičky vyberieme a do smotany pridáme 3 plátky želatíny. Necháme postáť, kým želatína napučí. Smotanu...

  • Bezlepková roláda s tekvicou a voňavým korením

    Bezlepková roláda s tekvicou a voňavým korením

    Bezlepková roláda vylepšená tekvicovým pyré je trendom tejto jesene. Objavte aj vy, že maslová tekvica sa výborne hodí do pečenia. Už sa vám nestane, že tekvicu kúpite len na vysmážanie alebo ozdobu. Naučte sa...

  • Dortíčky Margot

    Dortíčky Margot

    Všechny suroviny kromě čokolády dáme do mísy a metlou nebo ručním šlehačem ušleháme, nakonec vmícháme na jemno nastrouhanou čokoládu Margot. Těsto vlijeme do velkého plechu vymazaného olejem a vysypaného polohrubou moukou. Vložíme do vyhřáté trouby a...

  • Čučoriedkový cheesecake

    Čučoriedkový cheesecake

    Keksíky pomelieme spolu s orieškami a zmiešame s rozpusteným maslom. Natlačíme rovnomerne na dno tortovej formy.

  • Pečeňovo-lieskovcová paštéta so slivkovým želé

    Pečeňovo-lieskovcová paštéta so slivkovým želé

    Očistenú pečeň nakrájame a na masti sprudka restujeme spolu s cibuľou a cesnakom 4 minúty, potom pridáme hrozienka a oriešky, podlejeme brandy a ochutíme soľou a korením.

  • Citrónové tortičky so sezamovými pusinkami (fotorecept)

    Citrónové tortičky so sezamovými pusinkami (fotorecept)

    Na pusinky pomocou robota začneme miešať bielky do ľahkej peny a pomaly pridávame cukor, kým nevznikne lepkavá hmota. Hmotu preložíme do zdobiaceho vrecka a nanesieme požadovanú veľkosť na silikónom vystlaný plech. Jemne ich posypeme sezamom a pečieme pri 90 °C...

  • Tekvicový cheesecake
  • Ovocná tortička (fotorecept)

    Ovocná tortička (fotorecept)

    Ďalšia moja ovocná tortička. Aby som nedávala len samé cuketové recepty.

  • Bezlepkový piškótový koláč s ovocím

    Bezlepkový piškótový koláč s ovocím

    Nadýchaný bezlepkový piškótový koláč si môžete kedykoľvek za pár minút upiecť aj vy doma. Stačí, ak máte po ruke Novalim bezlepkovú múku PK špeciál, ktorá je najvhodnejšia na koláče, korpusy, piškótové cestá, trené...

  • Tvarohová torta bez múky

    Tvarohová torta bez múky

    So sezónnymi obmenami robievam túto tortu, niekedy aj na plech podľa počtu hladošov už veľa rokov ♥ Verím, že vám bude chutiť, tak ako nám :-)

  • Ovocná torta (fotorecept)

    Ovocná torta (fotorecept)

    Túto ovocnú tortičku odporúčam, aj keď je na čas náročná, ale oplatí sa.

  • Jahodový dezert

    Jahodový dezert

    Jahodový dezert

  • Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku

    Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku

    Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál... ale často aj končí. Pritom sa práve z bryndze dajú vytvoriť desiatky zaujímavých chuťoviek, koláčov, polievok či hlavných jedál zážitkového menu. Veď...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist