želatína

želatína ako ingrediencia v receptoch:

  • Ružový sen (fotorecept)

    Ružový sen (fotorecept)

    Náš nedeľný zákusok.

  • Terina z chobotnice s rukolou a olivami

    Terina z chobotnice s rukolou a olivami

    Do hrnca nalejeme 500 ml zeleninového vývaru, pridáme červené víno, čierne korenie, nové korenie, bobkový list a soľ. Počkáme, pokiaľ voda nezovrie, a potom vložíme chobotnice.

  • Mousse torta s černicami

    Mousse torta s černicami

    Oreo keksy (12 ks) rozmrvíme, zalejeme roztopeným maslom (80 g Hera maslová), premiešame a túto hmotu natlačíme na dno tortovej formy (priemer 18 cm). Formu vložíme na 15 minút do chladničky.

  • Jahodová želé torta (fotorecept)

    Jahodová želé torta (fotorecept)

    Jahodová plnka na piškótovom ceste kombinovaná s tvarohovo-šľahačkovým krémom, poliata jahodovou želatínou. Jahodové osvieženie na horúce jarné dni.

  • Recept bez obrázku

    Low-carb cheesecake

    Nízkosacharidový a bezlepkový, samozrejme. A jednoduchý. :) V recepte ako plnku uvádzam krémový syr (napr. Philadelphia), ale ja vždy pečiem „čo dom dal“. Tento koláč som už robila v najrôznejších kombináciách, vrátane 1...

  • Mrkvový cheesecake s čili čokoládou a so sorbetom
  • Medovo-maková torta bez lepku

    Medovo-maková torta bez lepku

    Kakaová poleva: Vodu, smotanu a cukor prevaríme, cez sitko pridáme kakao a varíme ešte 1 minútu. Potom odstavíme, schladíme na teplotu 50 °C a pridáme želatínu. Necháme odstáť 24 hodín.

  • Domáca panna cotta

    Domáca panna cotta

    Raz som ju chcela skúsiť "vyrobiť" - skúsila som - chutila. Ak máte chuť na niečo veľmi sladké, určite si ju pripravte.

  • Pralinky z vaječného likéru

    Pralinky z vaječného likéru

    K tomuto receptu ma inšpirovala božská Nigella, ktorá podobne pripravila prosecco želé... tak som to riskla s vaječným likérom... a dobre som urobila... co vy na to?

  • Makovo-palacinková torta s tvarohom
  • Bezlaktózová tvarohovo-čučoriedková torta

    Bezlaktózová tvarohovo-čučoriedková torta

    Cez víkend som mala vzácnu návštevu, kamošku, ktorá má intoleranciu na laktózu, preto som zvolila na výrobu torty bezlaktózové mliečne výrobky. Recept sem ukladám skôr kvôli sebe, aby som sa mohla k nemu ešte...

  • Mrkvová torta s bielou čokoládou, malinami a mangom

    Mrkvová torta s bielou čokoládou, malinami a mangom

    Dokonale vyladené chute, príjemne sladké, svieže a plné vitamínov

  • Krémová šarlota s ovocím

    Krémová šarlota s ovocím

    Komerčný recept
    Zakončite skvelý deň s krásnou tortou šarlotou naplnenou krémom z jogurtu a želatíny a doplnenou o chutné maliny.

  • Tvarohové kocky (fotorecept)

    Tvarohové kocky (fotorecept)

    Dostala som od susedky domáci tvaroh a pretože ho bolo veľa, rozhodla som sa upiecť tento zákusok.

  • Hubový aspik so zeleninou (fotorecept)

    Hubový aspik so zeleninou (fotorecept)

    Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Huby scedíme a nakrájame nadrobno.

  • Citrónová pena s tvarohovým parfé

    Citrónová pena s tvarohovým parfé

    Piškótový rez: Do kotlíka dáme vajcia a cukor a vyšľaháme do peny. Potom pridáme preosiatu múku a zľahka premiešame. Rozotrieme na papier na pečenie a pečieme pri teplote 210 °C asi 5 – 6 minút. Necháme vychladnúť a potom vykrajujeme kolieska formičkou, do...

  • Maková tortička s marhuľovou dreňou

    Maková tortička s marhuľovou dreňou

    Korpus: Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov, cukru a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky, práškový cukor a rozpustené maslo vyšľaháme. Primiešavame mak, rozmixované opražené mandle, ktoré sme najprv na suchej panvici opražili, a šťavu s...

  • Affogato s kávovou penou

    Affogato s kávovou penou

    Granita: Simple sirup (cukor a voda v pomere 1:1 – 13 g cukru a 13 g vody) rozmiešame a necháme zovrieť. Túto vychladenú zmes zmiešame s kávou a napučanou želatínou. Zmes mierne zahrejeme, aby sa želatína rozpustila. Vylejeme do gastro nádoby,...

  • Jahodový cheesecake s „aero“ čokoládkou

    Jahodový cheesecake s „aero“ čokoládkou

    Nad parou rozpustíme čokoládu, želatínu necháme napučať v ľadovej vode. Zmiešame crème fresh s vanilkou v kastróle pri nízkej teplote. Pridáme želatínu a odstavíme. Ďalej zmiešame s bielou čokoládou a mierne vyšľahanou šľahačkou. Necháme stuhnúť.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist