Profiteroles
Profiteroles

Profiterolky s krémom z bielej čokolády

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 5. marca 2023
Profiterolky s krémom z bielej čokolády
Foto: Kulinární studio MAFRA
40 ks
porcií
90 minút
príprava
25 minút
na 200-180 °C

Suroviny

Odpaľované cesto:
200 ml
90 ml
 štipka
160 g
4 ks
Krém:
2 plátky
250 ml (33 %)
80 ml
80 g
140 g
40 ml
Sneh:
2 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Deň vopred pripravíme krém. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Smotanu na šľahanie krátko povaríme s ko­kosovou smotanou a kokosom a necháme trochu vychladnúť. Želatínu vyžmýkame a rozpustíme v teplej smotane.

  2. 2

    Nadrobno nasekanú bielu čokoládu rozpus­tíme nad parou, zložíme z tepla a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Potom do nej vmiešame smotanovú hmotu. Nakoniec pridáme rum, premixujeme ponorným mixérom, prikry­jeme potravinovou fóliou a odložíme na 24 hodín do chladničky.

  3. 3

    Z uvedených ingrediencií pripravíme základné odpaľované cesto. Preložíme ho do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na vymastený plech nastriekame malé bochníčky. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 10 minút. Potom rúru pootvoríme, teplotu znížime na 180 °C a dopečieme dozlatista. Po dope­čení necháme úplne vychladnúť.

  4. 4

    Odležaný krém vyšľaháme. Prelo­žíme ho do cukrárskeho vrecka s hladkou tenkou špičkou. Špičku vpichneme do profiterolky a naplníme kré­mom. Naplnené profiterolky uložíme do chladu.

  5. 5

    Bielky s polovicou cukru šľaháme nad horúcim vodným kúpeľom asi 5 minút. Misku odstavíme z tepla, pridáme zvyšný cukor a šľaháme do zhustnutia. Hotový sneh nastriekame na naplnené profiterolky. Môžeme ho jemne opáliť pomocou flambovacej pištole.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia