Profiterolky s krémom z bielej čokolády
mesačník Varecha, 5. marca 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 200-180 °C
Suroviny
Odpaľované cesto: | |
200 ml |
|
90 ml |
|
štipka |
|
160 g |
|
4 ks |
|
Krém: | |
2 plátky |
|
250 ml (33 %) |
|
80 ml |
|
80 g |
|
140 g |
|
40 ml |
|
Sneh: | |
2 ks |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Deň vopred pripravíme krém. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Smotanu na šľahanie krátko povaríme s kokosovou smotanou a kokosom a necháme trochu vychladnúť. Želatínu vyžmýkame a rozpustíme v teplej smotane.
- 2
Nadrobno nasekanú bielu čokoládu rozpustíme nad parou, zložíme z tepla a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Potom do nej vmiešame smotanovú hmotu. Nakoniec pridáme rum, premixujeme ponorným mixérom, prikryjeme potravinovou fóliou a odložíme na 24 hodín do chladničky.
- 3
Z uvedených ingrediencií pripravíme základné odpaľované cesto. Preložíme ho do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na vymastený plech nastriekame malé bochníčky. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 10 minút. Potom rúru pootvoríme, teplotu znížime na 180 °C a dopečieme dozlatista. Po dopečení necháme úplne vychladnúť.
- 4
Odležaný krém vyšľaháme. Preložíme ho do cukrárskeho vrecka s hladkou tenkou špičkou. Špičku vpichneme do profiterolky a naplníme krémom. Naplnené profiterolky uložíme do chladu.
- 5
Bielky s polovicou cukru šľaháme nad horúcim vodným kúpeľom asi 5 minút. Misku odstavíme z tepla, pridáme zvyšný cukor a šľaháme do zhustnutia. Hotový sneh nastriekame na naplnené profiterolky. Môžeme ho jemne opáliť pomocou flambovacej pištole.
Tiež profiteroles:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu