Brownie torta s tvarohovým krémom a jahodami
Foto: petrolejka44
Výborná torta pre milovníkov čokolády.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Brownie cesto: | |
200 g |
|
150 g |
|
110 g |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
3 ks |
|
200 g |
|
|
|
1 hrsť (nasekané) |
|
Krém: | |
300 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
200 ml |
|
1/2 bal. ( na stuženie krému) |
|
Okrem toho: | |
500 g |
|
Postup
-
1
Použila som klasickú okrúhlu formu s priemerom 24 cm. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou a necháme vychladnúť (kto počúval podcast peklo v papuli, lepšia je mikrovlnka údajne :)). V miske zmiešame múku a prášok do pečiva a štipku soli. V ďalšej miske vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme vanilkovú pastu od oka. Do zmesi pridáme mierne vychladnutú čokoládu a ďalej mixujeme. Následne primiešame múkovú zmes. Lyžičkou primiešame posekané orechy ľubovoľného výberu a cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 30 - 35 minút. Necháme vychladnúť. Správne upečený brownie na povrchu popraská.
- 2
Bielu čokoládu nasekáme na menšie kúsky a necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli. Smotanu, mascarpone a tvaroh vyšľaháme mixérom do polotuha. Polku balíku želatíny zalejeme vodou nech sa napučí na 10 minút, následne ju privedieme k varu na miernom ohni, nech sa rozpustí a pridáme postupne 2 lyžice krému, ktoré zapracujeme. Následne želatínu odstavíme a zmes zamiešame do krému. Prilejeme vlažnú bielu čokoládu a vyšľaháme. Krém dáme zachladiť.
- 3
Vychladnutý korpus prevrátime a uložíme ho na dno tortovej formy s vysokým okrajom. Jahody očistíme a prerežeme ich pozdĺžne na polovice. Uložíme ich tesne vedľa seba reznou stranou k bokom formy a špicom smerom hore dookola celej formy. Jahody zatrieme krémom. Polovicu krému nanesieme aj do stredu na korpus. Pokrájané jahody naukladáme na krém a zatrieme ich zvyšným krémom.
- 4
Takto pripravenú tortu dáme stuhnúť do chladničky minimálne na 4 hodiny, najlepšie cez noc. Stuhnutú tortu opatrne vyberieme z formy. Ja som pred vyberaním nahriala okraje teplou handrou. A tortička je na svete :)
Tiež torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem ! Asi máte pravdu, ja som ju tam pridala len z obavy, žeby nedržala pokope.
jeeej, to sa velmi teším, ten stužovač je výborný nápad :)