Brownie torta s tvarohovým krémom a jahodami

petrolejka44 - fotkapetrolejka44, 4. októbra 2023

Výborná torta pre milovníkov čokolády.

10
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Brownie cesto:
200 g
150 g
110 g
1 ČL
štipka
3 ks
200 g
1 hrsť (nasekané)
Krém:
300 g
250 g
250 g
200 ml
1/2 bal. ( na stuženie krému)
Okrem toho:
500 g




Postup

  1. 1

    Použila som klasickú okrúhlu formu s priemerom 24 cm. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou a necháme vychladnúť (kto počúval podcast peklo v papuli, lepšia je mikrovlnka údajne :)). V miske zmiešame múku a prášok do pečiva a štipku soli. V ďalšej miske vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme vanilkovú pastu od oka. Do zmesi pridáme mierne vychladnutú čokoládu a ďalej mixujeme. Následne primiešame múkovú zmes. Lyžičkou primiešame posekané orechy ľubovoľného výberu a cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 30 - 35 minút. Necháme vychladnúť. Správne upečený brownie na povrchu popraská.

  2. 2

    Bielu čokoládu nasekáme na menšie kúsky a necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli. Smotanu, mascarpone a tvaroh vyšľaháme mixérom do polotuha. Polku balíku želatíny zalejeme vodou nech sa napučí na 10 minút, následne ju privedieme k varu na miernom ohni, nech sa rozpustí a pridáme postupne 2 lyžice krému, ktoré zapracujeme. Následne želatínu odstavíme a zmes zamiešame do krému. Prilejeme vlažnú bielu čokoládu a vyšľaháme. Krém dáme zachladiť.

  3. 3

    Vychladnutý korpus prevrátime a uložíme ho na dno tortovej formy s vysokým okrajom. Jahody očistíme a prerežeme ich pozdĺžne na polovice. Uložíme ich tesne vedľa seba reznou stranou k bokom formy a špicom smerom hore dookola celej formy. Jahody zatrieme krémom. Polovicu krému nanesieme aj do stredu na korpus. Pokrájané jahody naukladáme na krém a zatrieme ich zvyšným krémom.

    Brownie torta s tvarohovým krémom a jahodami - obrázok 3
  4. 4

    Takto pripravenú tortu dáme stuhnúť do chladničky minimálne na 4 hodiny, najlepšie cez noc. Stuhnutú tortu opatrne vyberieme z formy. Ja som pred vyberaním nahriala okraje teplou handrou. A tortička je na svete :)

Diskusia k receptu

sobon
Vyzera velmi dobre,ale zelatinu moc nemusim, myslim ze by plnka drzala po kope aj bez nej, inak velmi lakava torticka.
kayoline
Robila som už 2x. Vyšla nádherne. Raz som dala čerstvé jahody a raz džem. Do šľahačky som nedala želatínu ale stužovač. Chutila výborne a veľmi ďakujem za recept, brownie základ budem robiť častejšie, super je aj bez krému.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia