Jogurtová panna cotta s mangom a limetkou fotorecept
Foto: dorenika
Jednoduchý a výborný dezert na letné dni. (U nás je 36 °C). Ovocie obmieňam podľa sezóny a dostupnosti.
Zdroj: The Kitchn
9
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do 3 lyžíc vody pridáme želatínu a necháme napučať. V mise zmiešame jogurt, med, kôru a šťavu z limety, vanilku, mango rozmixované na pyré a 300 ml smotany.
-
2
V malom hrnci ohrejeme 300 ml smotany a pridáme želatínu. Poriadne rozmiešame dokým sa želatína nerozpustí. Vlejeme do misy so zvyškom surovín.
-
3
Rozmiešame a naplníme do nádobiek. Ja používam nádoby na detskú vyživu a ostatne sklenené nádoby čo mám. Dáme do chladničky na 5 hodín a podávame s čerstvým mangom na vrchu. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu