Ríbezľový cheesecake
Ríbezľový cheesecake

Nepečený cheesecake s ríbezľami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 28. júla 2023
Nepečený cheesecake s ríbezľami
Foto: Kulinární studio MAFRA

Ríbezle na ozdobu sme ulovili v záhradke. Ale fantázii sa medze nekladú. Vyskúšajte napríklad maliny, černice, čučoriedky alebo pokojne aj exotické mango.

12
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

Korpus:
100 g
20 g mleté
80 g
Plnka:
250 g
250 g
100 g
15 g
3 ks
1/2 ks
150 ml (33 %)
 (na vymastenie formy)
 (na vysypanie formy)
Omáčka:
200 g
50 g
1 PL
200 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Tortovú formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme a vysypeme práškovým cukrom. Sušienky spolu s orieškami rozmixujeme. Pridáme nakrájané zmäknuté maslo a spracujeme na pevnú hmotu. Rozprestrieme ju na dno formy, lyžicou utlačíme a uhladíme.

  2. 2

    Smotanový syr zmiešame s tvarohom a polovicou cukru. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Zvyšný cukor so žĺtkami a dreňou vyškrabanou z vanilkového struku vyšľaháme v miske nad horúcim vodným kúpeľom do hustej peny. Odstavíme a primiešame napučanú a vyžmýkanú želatínu. Potom túto zmes vmiešame do syra s tvarohom. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu. Plnku vlejeme do formy s korpusom a necháme v chlade tuhnúť najmenej 3 hodiny.

  3. 3

    Očistené ríbezle s cukrom v hrnci zalejeme polovicou vody. Na miernom ohni varíme domäkka asi 10 – 15 minút, prepasírujeme a dáme opäť variť. V zvyšnej vode rozmiešame škrob, vlejeme do vriacej omáčky a 2 minúty povaríme. Potom vmiešame med, necháme vychladnúť a servírujeme ku koláču.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia