Nepečený cheesecake s ríbezľami
mesačník Varecha, 28. júla 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
Ríbezle na ozdobu sme ulovili v záhradke. Ale fantázii sa medze nekladú. Vyskúšajte napríklad maliny, černice, čučoriedky alebo pokojne aj exotické mango.
porcií
príprava
Suroviny
Korpus: | |
100 g |
|
20 g mleté |
|
80 g |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
15 g |
|
3 ks |
|
1/2 ks |
|
150 ml (33 %) |
|
(na vymastenie formy) |
|
(na vysypanie formy) |
|
Omáčka: | |
200 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Tortovú formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme a vysypeme práškovým cukrom. Sušienky spolu s orieškami rozmixujeme. Pridáme nakrájané zmäknuté maslo a spracujeme na pevnú hmotu. Rozprestrieme ju na dno formy, lyžicou utlačíme a uhladíme.
- 2
Smotanový syr zmiešame s tvarohom a polovicou cukru. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Zvyšný cukor so žĺtkami a dreňou vyškrabanou z vanilkového struku vyšľaháme v miske nad horúcim vodným kúpeľom do hustej peny. Odstavíme a primiešame napučanú a vyžmýkanú želatínu. Potom túto zmes vmiešame do syra s tvarohom. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu. Plnku vlejeme do formy s korpusom a necháme v chlade tuhnúť najmenej 3 hodiny.
- 3
Očistené ríbezle s cukrom v hrnci zalejeme polovicou vody. Na miernom ohni varíme domäkka asi 10 – 15 minút, prepasírujeme a dáme opäť variť. V zvyšnej vode rozmiešame škrob, vlejeme do vriacej omáčky a 2 minúty povaríme. Potom vmiešame med, necháme vychladnúť a servírujeme ku koláču.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu