Želé pohár s čokoládovým krémom podľa Jozefíny Zaukolcovej
cukrárka, 22. augusta 2023
Foto: Michal Pišný
Lahodný osviežujúci želé pohár s bielou čokoládou podľa uznávanej cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko.
porcií
príprava
Suroviny
Pomarančové želé: | |
100 ml |
|
100 ml |
|
2 plátky (3 g) |
|
Želé z červeného ovocia: | |
100 ml |
|
1 plátok (1,5 g) |
|
Biely čokoládový krém: | |
140 g (33 %) |
|
75 g |
|
Postup
-
1
Pomarančové želé: Pomarančovú šťavu a džús prevaríme. Odstavíme a ešte do teplého primiešame želatínu, ktorú sme vopred namočili do studenej vody. Necháme vychladnúť.
- 2
Vlažné pomarančové želé nalejeme do pripravených pohárov a necháme stuhnúť.
- 3
Želé z červeného ovocia: Džús z červeného ovocia (červené alebo čierne ríbezle, maliny, jahody, brusnice) prevaríme, do teplého primiešame želatínu, ktorú sme vopred namočili do studenej vody, a necháme vychladnúť. Potom opatrne nalejeme na stuhnuté pomarančové želé v pohároch.
- 4
Čokoládový krém: Nalámanú bielu čokoládu rozpustíme so 40 g smotany, necháme vychladnúť. Potom primiešame vyšľahaný zvyšok smotany (100 g) a krém navrstvíme na želé v pohároch.
- 5
Ak chceme dosiahnuť zaujímavý efekt, môžeme poháre nakloniť a potom do nich postupne liať želé. Ďalšiu vrstvu nalievame vždy až vtedy, keď predošlá stuhla.
Tiež pohár:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu