Tvarohový dezert
Tvarohový dezert

Čučoriedky, tvaroh a marinka voňavá

Jozef Breza
šéfkuchár, 28. februára 2023
Čučoriedky, tvaroh a marinka voňavá
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Sušenú marinku voňavú kúpite ako sypanú bylinku, pripisujú sa jej upokojujúce účinky.

2
porcie
40 (+mrazenie) minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Čučoriedky:
100 g
1 PL
1 ks
1 PL
Tvarohový krém:
125 g
1 plátok
50 ml
250 g
Pena z marinky voňavej:
200 g
200 g
80 g
20 g
100 g




Postup

  1. 1

    Čučoriedky zmiešame s cukrom a vanilkovými zrnkami, ktoré sme vyškrabali nožom z rozrezaného vanilkového struku. Zmes zahrievame, kým sa cukor nerozpustí. Na záver dochutíme čučoriedkovým octom a vychladíme.

  2. 2

    Tvarohový krém: Plátok želatíny necháme napučať v studenej vode. Čokoládu s mliekom rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme vyžmýkanú želatínu. Do zmesi zašľaháme mixérom s metličkami jemný tvaroh.

  3. 3

    Necháme vychladiť a naplníme do formičiek, ktoré potom vložíme do mrazničky. Po zmrazení vyberieme z foriem a necháme rozmraziť v chladničke do servírovania.

  4. 4

    Pena z marinky voňavej: Smotanu, mlieko a cukor necháme zovrieť. Pridáme sušenú marinku voňavú, zakryjeme a necháme lúhovať do nasledujúceho dňa. Ďalší deň zmes opäť necháme zovrieť, precedíme a zašľaháme do nej žĺtky.

  5. 5

    Na záver premixujeme ponorným mixérom, precedíme cez jemné sitko a naplníme do šľahačkovej fľaše s dvoma bombičkami. Necháme v chladničke stabilizovať.

  6. 6

    Na tanier naservírujeme lyžicu čučoriedok, pridáme tvarohový krém, nastriekame penu z marinky voňavej a dezert ozdobíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia