Čučoriedky, tvaroh a marinka voňavá
šéfkuchár, 28. februára 2023

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Sušenú marinku voňavú kúpite ako sypanú bylinku, pripisujú sa jej upokojujúce účinky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Čučoriedky: | |
| 100 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| Tvarohový krém: | |
| 125 g |
|
| 1 plátok |
|
| 50 ml |
|
| 250 g |
|
| Pena z marinky voňavej: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 80 g |
|
| 20 g |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Čučoriedky zmiešame s cukrom a vanilkovými zrnkami, ktoré sme vyškrabali nožom z rozrezaného vanilkového struku. Zmes zahrievame, kým sa cukor nerozpustí. Na záver dochutíme čučoriedkovým octom a vychladíme.
- 2
Tvarohový krém: Plátok želatíny necháme napučať v studenej vode. Čokoládu s mliekom rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme vyžmýkanú želatínu. Do zmesi zašľaháme mixérom s metličkami jemný tvaroh.
- 3
Necháme vychladiť a naplníme do formičiek, ktoré potom vložíme do mrazničky. Po zmrazení vyberieme z foriem a necháme rozmraziť v chladničke do servírovania.
- 4
Pena z marinky voňavej: Smotanu, mlieko a cukor necháme zovrieť. Pridáme sušenú marinku voňavú, zakryjeme a necháme lúhovať do nasledujúceho dňa. Ďalší deň zmes opäť necháme zovrieť, precedíme a zašľaháme do nej žĺtky.
- 5
Na záver premixujeme ponorným mixérom, precedíme cez jemné sitko a naplníme do šľahačkovej fľaše s dvoma bombičkami. Necháme v chladničke stabilizovať.
- 6
Na tanier naservírujeme lyžicu čučoriedok, pridáme tvarohový krém, nastriekame penu z marinky voňavej a dezert ozdobíme.
Tiež tvarohový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu