Nepečený dezert
Nepečený dezert

Ľahký nepečený ovocno-jogurtový želé koláč

helena10 - bez fotkyhelena10, 7. marca 2024
Ľahký nepečený ovocno-jogurtový želé koláč
Foto: helena10

Ovocná maškrta z iného súdka, bez pečenia.

Suroviny

 čerstvé (mandarínky, hrozno, jablká, jahody, pomaranče,...)
10 g jemne mletá (Dr.Oetker)
90 g (kryštálový)
1 KL
50 ml
170 ml (3,5 %)
350 g




Postup

  1. 1

    Ovocie (očistené, ošúpané) nakrájam na menšie časti a tvary, podľa toho, čo to je. Ja som si narezané ovocie - hrozno, mandarínka, jablko - pokvapkala citrónovou šťavou, aby neščerneli jablká. Do suchej misky (formy s pevným dnom) s priemerom 15-18 cm, ktorú treba vystlať potravinovou fóliou, poukladám sem tam na dno aj boky len pár kúskov z každého ovocia. Na fóliu som ja zabudla...

  2. 2

    V kastróliku premiešam želatínu, cukry, mlieko a varím na strednom ohreve za stáleho miešania. Po zovretí vmiešam jogurt. Potom znížim teplotu na minimum a varím ešte cca 2 minúty a vmiešam nakrájané ovocie. Chvíľu miešam a odstavím z ohňa.

  3. 3

    Odstavenú zmes naberačkou nalievam do pripravenej misky. Nakoniec som na zmes nasypala ešte 2 PL mrazeného bobuľového ovocia, čo som chcela spotrebovať – vy nemusíte.

  4. 4

    Odložím do chladu – chladničky na 2-3 hodiny. Vychladený ovocno-jogurtový koláčik vyklopím na podnos. Fóliu (mikroténový sáčok) odstránim. Nakrájam a želám dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia