Ľahký nepečený ovocno-jogurtový želé koláč
Foto: helena10
Ovocná maškrta z iného súdka, bez pečenia.
Suroviny
čerstvé (mandarínky, hrozno, jablká, jahody, pomaranče,...) |
|
10 g jemne mletá (Dr.Oetker) |
|
90 g (kryštálový) |
|
1 KL |
|
50 ml |
|
170 ml (3,5 %) |
|
350 g |
|
Postup
-
1
Ovocie (očistené, ošúpané) nakrájam na menšie časti a tvary, podľa toho, čo to je. Ja som si narezané ovocie - hrozno, mandarínka, jablko - pokvapkala citrónovou šťavou, aby neščerneli jablká. Do suchej misky (formy s pevným dnom) s priemerom 15-18 cm, ktorú treba vystlať potravinovou fóliou, poukladám sem tam na dno aj boky len pár kúskov z každého ovocia. Na fóliu som ja zabudla...
- 2
V kastróliku premiešam želatínu, cukry, mlieko a varím na strednom ohreve za stáleho miešania. Po zovretí vmiešam jogurt. Potom znížim teplotu na minimum a varím ešte cca 2 minúty a vmiešam nakrájané ovocie. Chvíľu miešam a odstavím z ohňa.
- 3
Odstavenú zmes naberačkou nalievam do pripravenej misky. Nakoniec som na zmes nasypala ešte 2 PL mrazeného bobuľového ovocia, čo som chcela spotrebovať – vy nemusíte.
- 4
Odložím do chladu – chladničky na 2-3 hodiny. Vychladený ovocno-jogurtový koláčik vyklopím na podnos. Fóliu (mikroténový sáčok) odstránim. Nakrájam a želám dobrú chuť.
Tiež nepečený dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu