Jemný mrkvový zákusok v jesenných farbách
Foto: razomzastolom
Veľmi chutný a jemný. Pestré farby jesene si určite obľúbite.
Zdroj: https://youtu.be/d5Z-yVmSW38
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Piškótový plát: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
Mrkvový plát: | |
3 ks |
|
100 g |
|
150 g |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
200 g |
|
75 g |
|
Krém: | |
400 ml |
|
80 g |
|
40 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
Slivková plnka: | |
300 g |
|
20 g |
|
Postup
-
1
Piškótový plát: Bielky vyšľahať s cukrom na hustý sneh, pridať žĺtky a opäť vyšľahať. Pridať múku a dôkladne premiešať. Cesto dať na plech (25x35 cm) a piecť 20-25 minút pri 175 °C. Nechať vychladnúť na plechu.
- 2
Mrkvový plát: Bielky vyšľahať s cukrom na hustý sneh, pridať žĺtky a opäť vyšľahať. Ďalej pridať múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, jemne nastrúhanú mrkvu a slnečnicový olej, dôkladne premiešať. Mrkvové cesto dať na plech (25x35 cm) a piecť 20-25 minút pri 175 °C.
- 3
Krém: Cukor rozpustiť v 200 ml mlieka a priviesť do varu. V 200 ml studeného mlieka rozpustiť puding a vliať do vriaceho mlieka. Priviesť do varu a variť 3-4 minúty. Do vyšľahaného masla v malých dávkach pridávať vychladnutý puding a pokračovať v šľahaní mixérom. Pridať na kúsky nasekanú čokoládovú tyčinku a dôkladne premiešať.
- 4
Slivková plnka: Lekvár rozmixovať na pyré pomocou mixéra, precediť cez sitko, pridať želatínu, premiešať a nechať 15 minút stáť.
- 5
Piškótový a mrkvový plát rozrezať priečne na 2 časti. Výsledná veľkosť koláča bude 17x25 cm. Na jednu polovicu piškótového plátu dať slivkovú plnku a na plnku položiť druhú polovicu piškótového plátu. Ľahko stlačiť a nechať 10 minút postať.
- 6
Zákusok zostaviť v poradí: mrkvový plát, polovica krému, piškótový plát so slivkovou plnkou, zvyšok krému, mrkvový plát. Zákusok zľahka stlačiť a odložiť na 12 hodín do chladničky. Ozdobiť podľa želania.
- 7
Postup prípravy vo video recepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/d5Z-yVmSW38
Tiež mrkvový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No trosku dlho to bolo))) Dakujem! Pekny vecer!
Dakujem aj ja! Nech sa dari! 😊
Len tak nahodou som klikol na tento recept. V prvom rade ma zaujali krasne farby zakuskov ("prierez"). Tiez ma zaujali tie pisacie, v jednotlivych vrstavach. Pri "rezoch" tie pistacie vynikaju bravurne. Mozno tie zakusky skusim aj ja vyrobit :). Teda az bude viac casu a kludu doma.
Nech sa dari! 😊