Hroznové želé
Hroznové želé

Hroznové želé

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 23. októbra 2022
Hroznové želé
Foto: Shutterstock

Výborná pochúťka z bobúľ hrozna, ktorá skvelo chutí ako príloha k syrom alebo na raňajky na chlebíku s maslom.

6
porcií
50 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (odstopkované)
250 ml
4 PL
4 plátky
2 PL




Postup

  1. 1

    Kilo bobúľ hrozna nasypeme do hrnca, pridáme asi 250 ml vody, 4 PL trstinového cukru a za stáleho miešania varíme asi 25 minút. Bobuľky musia čo najviac pustiť šťavu.

  2. 2

    Šťavu precedíme najskôr cez jemné sitko a potom aj cez gázu.

  3. 3

    Štyri plátky želatíny necháme napučať vo vode podľa návodu na obale.

  4. 4

    Precedenú šťavu prelejeme do čistého hrnca, pridáme 2 PL citrónovej šťavy, zahrejeme, ale už nevaríme. Vložíme napučanú a vyžmýkanú želatínu a rozmiešame. Nalejeme do čistých silikónových formičiek a necháme stuhnúť v chladničke.

Diskusia k receptu

pivonka
Kúpila som v Lídli hrozno a dajako mi nebralo, žiadna chuť. Tento recept prišiel ako na zavolanie. Veľa som si od toho nesľubovala, ale hotový dezert má výbornú chuť, pekne sa to napravilo. Môžem len odporúčať.
1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia