Hroznové želé
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 23. októbra 2022
mesačník Varecha, 23. októbra 2022
Foto: Shutterstock
Výborná pochúťka z bobúľ hrozna, ktorá skvelo chutí ako príloha k syrom alebo na raňajky na chlebíku s maslom.
6
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kilo bobúľ hrozna nasypeme do hrnca, pridáme asi 250 ml vody, 4 PL trstinového cukru a za stáleho miešania varíme asi 25 minút. Bobuľky musia čo najviac pustiť šťavu.
- 2
Šťavu precedíme najskôr cez jemné sitko a potom aj cez gázu.
- 3
Štyri plátky želatíny necháme napučať vo vode podľa návodu na obale.
- 4
Precedenú šťavu prelejeme do čistého hrnca, pridáme 2 PL citrónovej šťavy, zahrejeme, ale už nevaríme. Vložíme napučanú a vyžmýkanú želatínu a rozmiešame. Nalejeme do čistých silikónových formičiek a necháme stuhnúť v chladničke.
Tiež želé:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu