Šľahačková torta
Šľahačková torta

Nepečená šľahačková torta podľa babičky Petry Tóthovej

Petra Tóthová
cukrárka a porotkyňa, 23. mája 2023
Nepečená šľahačková torta podľa babičky Petry Tóthovej
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Sympatická porotkyňa obľúbenej cukrárskej šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová odtajnila vynikajúci recept na tortu od svojej milovanej babičky.

10
porcií
35 (+ tuhnutie) minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
200 ml
3 ks
3 ČL
3 PL
1 bal.
500 ml (33 %)
1 bal.
Na namáčanie piškót:
 (alebo rumová príchuť)
Zdobenie:
300 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Okrúhle piškóty namáčame v mlieku ochutenom rumom a obložíme nimi celú tortovú formu s priemerom 22 cm.

  2. 2

    Vajcia, krupicový a vanilkový cukor, želatínu a 200 ml mlieka miešame nad parou do mierneho zhustnutia a potom necháme vychladnúť. Občas premiešame, hmota musí mať konzistenciu ako puding.

  3. 3

    Zatiaľ vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom a potom vychladnutú hladkú želatínovú zmes spojíme s vyšľahanou šľahačkou. Nalejeme na piškóty do formy.

  4. 4

    Tortu vložíme do chladničky na dve hodiny stuhnúť.

  5. 5

    Tortu ozdobíme bobuľovým ovocím a nakrájaným kivi.

Diskusia k receptu