Nepečená jahodová torta s tvarohovým krémom
, 2. júla 2023
Foto: Shutterstock
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tortovú formu s priemerom 24 cm vystelieme najprv po bokoch a potom aj po celom dne cukrárskymi piškótami. Tie, ktoré použijeme na boky z jednej strany zrežeme, aby dobre stáli. Na dno formy môžeme použiť aj odrezky. Piškóty na dne pokvapkáme bazovým sirupom.
- 2
Plátkovú želatínu pripravíme podľa návodu na obale, pomaly zahrievame, kým sa nerozpustí.
- 3
Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Hladký tvaroh zmiešame s práškovým cukrom a postupne jemne zapracúvame do vyšľahanej smotany.
- 4
Mierne vychladnutú želatínu roztopenú premiešame, aby bola úplne hladká, pridáme k nej 3 – 4 PL tvarohového krému, premiešame a túto zmes dôkladne primiešame k ostatnému krému.
- 5
Jahody umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky. Do formy striedavo vrstvíme na piškóty tvarohový krém a plátky jahôd. Prikryjeme potravinovou fóliou a odložíme na 5 hodín do chladničky.
- 6
Tortovú obruč z formy odopneme, piškóty previažeme mašľou a tortu ozdobíme jahodami.
Tiež jahodová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu