Pšenovo-tvarohový koláč fotorecept
Nie je koláč ako koláč. Tento recept som našla pred rokmi v knihe Fit recepty a zaujal ma svojou nevšednosťou. A keďže pšeno Zobraziť celý popisNie je koláč ako koláč. Tento recept som našla pred rokmi v knihe Fit recepty a zaujal ma svojou nevšednosťou. A keďže pšeno mám doma stále, bolo rozhodnuté. A neostalo len pri skúške receptu, ujal sa u nás nielen ako koláč, ale aj ako sladká večera.:)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
160 g |
|
7 dl |
|
250 g |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
200 g (alebo väčšie nakrájané) |
|
1 KL |
|
(na 1/2 l tekutiny) |
|
Na posypanie: | |
(alebo kakao) |
|
Postup
-
1
V 3 lyžiciach vody namočíme na 20 minút želatínu. Potom ju na slabučkom ohni rozpustíme. Teplota nesmie prekročiť cca 60 °C.
- 2
Pšeno varíme v mlieku na slabom plameni domäkka.
- 3
Odstavíme a hneď vmiešame med a rozpustenú želatínu.
- 4
Dobre premiešame s tvarohom.
- 5
Vmiešame kokos a škoricu.
- 6
Nakoniec premiešame s nadrobno nakrájaným ovocím. Hodia sa mäkšie druhy ovocia - marhule, broskyne, slivky... Drobné ovocie použijeme bez krájania.
- 7
Do tortovej formy dáme fóliu alebo alobal a zmes do nej zarovnáme.
- 8
Dáme do chladničky aspoň na 12 hodín. Potom vyberieme z formy, posypeme škoricou alebo kakaom a môžeme nakrájať.
- 2
Diskusia k receptu