Nepečený tvarohový koláč
Nepečený tvarohový koláč

Pšenovo-tvarohový koláč fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 12:58
Pšenovo-tvarohový koláč (fotorecept)
Foto: tejaja

Nie je koláč ako koláč. Tento recept som našla pred rokmi v knihe Fit recepty a zaujal ma svojou nevšednosťou. A keďže pšeno Zobraziť celý popisNie je koláč ako koláč. Tento recept som našla pred rokmi v knihe Fit recepty a zaujal ma svojou nevšednosťou. A keďže pšeno mám doma stále, bolo rozhodnuté. A neostalo len pri skúške receptu, ujal sa u nás nielen ako koláč, ale aj ako sladká večera.:)

12
porcií
40 (+ státie) minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

160 g
7 dl
250 g
3 PL
3 PL
200 g (alebo väčšie nakrájané)
1 KL
 (na 1/2 l tekutiny)
Na posypanie:
 (alebo kakao)




Postup

  1. 1

    V 3 lyžiciach vody namočíme na 20 minút želatínu. Potom ju na slabučkom ohni rozpustíme. Teplota nesmie prekročiť cca 60 °C.

  2. 2

    Pšeno varíme v mlieku na slabom plameni domäkka.

    Pšenovo-tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odstavíme a hneď vmiešame med a rozpustenú želatínu.

    Pšenovo-tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobre premiešame s tvarohom.

    Pšenovo-tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vmiešame kokos a škoricu.

    Pšenovo-tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec premiešame s nadrobno nakrájaným ovocím. Hodia sa mäkšie druhy ovocia - marhule, broskyne, slivky... Drobné ovocie použijeme bez krájania.

    Pšenovo-tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do tortovej formy dáme fóliu alebo alobal a zmes do nej zarovnáme.

    Pšenovo-tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dáme do chladničky aspoň na 12 hodín. Potom vyberieme z formy, posypeme škoricou alebo kakaom a môžeme nakrájať.

    Pšenovo-tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu