Cheesecake s ľubovoľným ovocím
Výborný, ovocie môžeme použiť podľa sezóny a dostupnosti.
porcií
príprava
na 175/120 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 150 g |
|
| 50 g mäkké |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 250 g |
|
| 500 g |
|
| 120 g |
|
| 3 ks |
|
|
|
|
| Ovocný krém: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
| 3 PL |
|
| (jahody, čučoriedky, maliny...) |
|
Postup
-
1
Sušienky pomelieme alebo rozdrvíme na omrvinky a pridáme mäkké maslo. Lyžicou zmiešame. Zmes zostane stále polosypká. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Sušienkovú zmes vysypeme do formy a rovnomerne utlačíme lyžicou na celé dno formy. Vložíme do chladničky.
- 2
Pripravíme si tvarohovú plnku. V miske zmiešame mascarpone, tvaroh, cukor, vajcia a pridáme pomarančovú kôru (môžeme použiť aj limetkovú alebo citrónovú). Túto plnku opatrne vylejeme na pripravený korpus. Zarovnáme a pečieme so záparou (miska s asi deci vody položená na dne rúry) 15 minút pri 175 °C. Potom teplotu v rúre znížime na 120 °C a pečieme ešte 30 minút. Necháme úplne vychladnúť.
- 3
Ovocný krém: Mascarpone, cukor, smotanu na šľahanie a nakrájané jahody vyšľaháme. Želatínu namočíme do studenej vody (asi deci). Keď sa rozpustí, zohrejeme a pridáme do krému. Zašľaháme. Krém rozotrieme na upečený a vychladnutý cheesecake. Ozdobíme a dáme stuhnúť aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu