Cheesecake s ľubovoľným ovocím
Výborný, ovocie môžeme použiť podľa sezóny a dostupnosti.
porcií
príprava
na 175/120 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g mäkké | 
                                                             | 
                                                    
| Tvarohová plnka: | |
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 120 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Ovocný krém: | |
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| (jahody, čučoriedky, maliny...) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Sušienky pomelieme alebo rozdrvíme na omrvinky a pridáme mäkké maslo. Lyžicou zmiešame. Zmes zostane stále polosypká. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Sušienkovú zmes vysypeme do formy a rovnomerne utlačíme lyžicou na celé dno formy. Vložíme do chladničky.
- 2
 Pripravíme si tvarohovú plnku. V miske zmiešame mascarpone, tvaroh, cukor, vajcia a pridáme pomarančovú kôru (môžeme použiť aj limetkovú alebo citrónovú). Túto plnku opatrne vylejeme na pripravený korpus. Zarovnáme a pečieme so záparou (miska s asi deci vody položená na dne rúry) 15 minút pri 175 °C. Potom teplotu v rúre znížime na 120 °C a pečieme ešte 30 minút. Necháme úplne vychladnúť.
- 3
 Ovocný krém: Mascarpone, cukor, smotanu na šľahanie a nakrájané jahody vyšľaháme. Želatínu namočíme do studenej vody (asi deci). Keď sa rozpustí, zohrejeme a pridáme do krému. Zašľaháme. Krém rozotrieme na upečený a vychladnutý cheesecake. Ozdobíme a dáme stuhnúť aspoň na 2 hodiny do chladničky.
                                                    Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    




 


Diskusia k receptu