Bezlepkový cheesecake
Bezlepkový cheesecake

Cheesecake bez lepku s mandarínkovou polevou

novalim - fotkanovalim, 10. novembra 2022. Komerčný recept.
Cheesecake bez lepku s mandarínkovou polevou
Foto: novalim

Cheesecake bez lepku sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. My sme si povedali – je jeseň, poďme teda nakombinovať obľúbené jesenné chute. A Zobraziť celý popisCheesecake bez lepku sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. My sme si povedali – je jeseň, poďme teda nakombinovať obľúbené jesenné chute. A výsledok stál za to. Skvelý cheesecake, ktorého základ tvoria naše bezlepkové perníkové keksy Permonky, sme dochutili mandarínkovou polevou. Verte, že táto kombinácia sladko-kyslej chuti nenechala nikoho vlažným. Koláč chutí fantasticky!
Zdroj: www.novalim.sk

10
porcií
60 minút
príprava
30-40 minút
na 160 °C

Suroviny

Na korpus:
2 bal.
120 g
Na plnku:
500 g
500 g
3 ks
1 bal. (v prášku)
1 ks (kôra a šťava)
150 g
Na polevu:
200 ml
4 plátky
trocha




Postup

  1. 1

    Bezlepkové keksíky Permonky rozomelieme na strúhanku. Pridáme k nim zmäknuté maslo a dobre spolu premiešame. Túto zmes natlačíme na dno plechu alebo tortovej formy, ktoré sme vopred vystlali papierom na pečenie. Povrch korpusu riadne utlačíme opačnou stranou lyžice.

  2. 2

    Na plnku rozmiešame tvaroh, krémový syr a vajcia spolu s cukrom do hladka. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu a napokon aj vanilkový puding a tvarohovú zmes nalejeme na pripravený korpus.

  3. 3

    Cheesecake bez lepku dáme piecť do rúry na 160 stupňov parného režimu (ak nemáme parný režim, dáme na dno rúry do ohňovzdornej nádoby vodu, aby sa generovala para) a pečieme ho pomaly, kým je povrch na dotyk pružný. V prípade koláča na plech to bude kratšie, asi pol hodinu, v prípade torty to môže trvať dlhšie. Odporúčame priebežne sledovať stav prepečenia. Hotový cheesecake bez lepku vyberieme z rúry a necháme ho vychladnúť.

  4. 4

    Na mandarínkovú polevu najprv namočíme plátky želatíny v studenej vode a necháme ich napučať. Do malého kastrólika dáme 3-4 PL z mandarínkovej šťavy, potom do nej vložíme vyžmýkanú želatínu a pomaly miešame a zahrievame, kým sa želatína úplne nerozpustí. Neprevárame!

  5. 5

    Potom túto želatínovú zmes vlejeme do zvyšku pripravenej šťavy (ktorú môžeme podľa chuti dosladiť cukrom) a riadne rozmiešame. Necháme chvíľu v chlade a keď začne zmes hustnúť, nalejeme ju na upečený a vychladnutý cheesecake bez lepku a necháme v chladničke niekoľko hodín, kým poleva nestuhne.

  6. 6

    Tip: Môžeme použiť menší plech s rozmermi 20×30 cm alebo na okrúhlu tortovú formu s priemerom 20 cm.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia