Cheesecake bez lepku s mandarínkovou polevou
Foto: novalim
Cheesecake bez lepku sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. My sme si povedali – je jeseň, poďme teda nakombinovať obľúbené
jesenné chute. A Zobraziť celý popisCheesecake bez lepku sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. My sme si povedali – je jeseň, poďme teda nakombinovať obľúbené
jesenné chute. A výsledok stál za to. Skvelý cheesecake, ktorého základ tvoria naše bezlepkové perníkové keksy Permonky, sme
dochutili mandarínkovou polevou. Verte, že táto kombinácia sladko-kyslej chuti nenechala nikoho vlažným. Koláč chutí
fantasticky!
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Na korpus: | |
2 bal. |
|
120 g |
|
Na plnku: | |
500 g |
|
500 g |
|
3 ks |
|
1 bal. (v prášku) |
|
1 ks (kôra a šťava) |
|
150 g |
|
Na polevu: | |
200 ml |
|
4 plátky |
|
trocha |
|
Postup
-
1
Bezlepkové keksíky Permonky rozomelieme na strúhanku. Pridáme k nim zmäknuté maslo a dobre spolu premiešame. Túto zmes natlačíme na dno plechu alebo tortovej formy, ktoré sme vopred vystlali papierom na pečenie. Povrch korpusu riadne utlačíme opačnou stranou lyžice.
- 2
Na plnku rozmiešame tvaroh, krémový syr a vajcia spolu s cukrom do hladka. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu a napokon aj vanilkový puding a tvarohovú zmes nalejeme na pripravený korpus.
- 3
Cheesecake bez lepku dáme piecť do rúry na 160 stupňov parného režimu (ak nemáme parný režim, dáme na dno rúry do ohňovzdornej nádoby vodu, aby sa generovala para) a pečieme ho pomaly, kým je povrch na dotyk pružný. V prípade koláča na plech to bude kratšie, asi pol hodinu, v prípade torty to môže trvať dlhšie. Odporúčame priebežne sledovať stav prepečenia. Hotový cheesecake bez lepku vyberieme z rúry a necháme ho vychladnúť.
- 4
Na mandarínkovú polevu najprv namočíme plátky želatíny v studenej vode a necháme ich napučať. Do malého kastrólika dáme 3-4 PL z mandarínkovej šťavy, potom do nej vložíme vyžmýkanú želatínu a pomaly miešame a zahrievame, kým sa želatína úplne nerozpustí. Neprevárame!
- 5
Potom túto želatínovú zmes vlejeme do zvyšku pripravenej šťavy (ktorú môžeme podľa chuti dosladiť cukrom) a riadne rozmiešame. Necháme chvíľu v chlade a keď začne zmes hustnúť, nalejeme ju na upečený a vychladnutý cheesecake bez lepku a necháme v chladničke niekoľko hodín, kým poleva nestuhne.
- 6
Tip: Môžeme použiť menší plech s rozmermi 20×30 cm alebo na okrúhlu tortovú formu s priemerom 20 cm.
Tiež bezlepkový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu