Mrkvové rezy
Skvelý mrkvový zákusok s tvarohový krémom.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 350 g nastrúhaná |
|
| 150 g |
|
| 4 ks |
|
| 150 ml |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 4 PL nasekané |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 krabička |
|
| Krém: | |
| 500 g |
|
| 500 ml |
|
| 4 bal. |
|
| 9 g |
|
| 50 ml |
|
| Na potretie korpusus: | |
|
|
|
| Navrch: | |
|
|
|
| nasekané |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Vareškou postupne pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou, škoricu, perníkové korenie, kandizované ovocie a nasekané orechy. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme (15 minút na 170 °C).
- 2
Krém: Želatínu zalejeme studenou vodou, necháme napučať. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme jemný tvaroh a vyšľaháme krém. Napučanú želatínu roztopíme a rýchlo všľaháme do krému.
- 3
Dokončenie: Z upečeného plátu stiahneme papier. Potrieme ho džemom a na džem natrieme krém. Necháme zatuhnúť v chlade 2 hodiny. Po stuhnutí nakrájame rezy a ozdobíme pekanovými orechmi a nasekanými pistáciami.
Tiež mrkvový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem krásne ❤️
Zaujímala by ma veľkosť plechu, doplň, prosím.