Šarlota so žĺtkovým krémom a s ovocím
mesačník Varecha, 27. augusta 2023
Foto: Shutterstock
porcií
príprava
Postup
-
1
Želatínu necháme napučať v studenej vode. Mlieko privedieme do bodu varu.
- 2
Žĺtky vyšľaháme s cukrom na bielu penu. Do peny pomaly, tenkým pramienkom za stáleho šľahania prilievame horúce mlieko. Prelejeme späť do hrnca a za stáleho miešania na miernom ohni varíme, kým nevznikne hustý krém.
- 3
Napučanú želatínu rozpustíme v horúcom kréme. Krém prelejeme do studenej misy a necháme za občasného miešania vychladnúť. Do vlažného primiešame dotuha vyšľahanú smotanu.
- 4
Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie, na dno poukladáme vedľa seba piškóty. Z ostatných piškót odrežeme asi dva centimetre a ukladáme ich zrezanou časťou, pocukrovanou stranou smerom von dookola formy. Do vnútra nalejeme krém a vložíme do chladničky na 2–3 hodiny stuhnúť.
- 5
Hotovú šarlotu vyberieme z chladničky, preložíme z formy na tortový stojan alebo tanier, previažeme stužkou, ozdobíme umytým a odkvapkaným drobným ovocím.
Tiež nepečená torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu