Panna cotta
Panna cotta

Panna cotta s jahodami a broskyňami fotorecept

Bibi a Filip Horváthovci
Bibi Škorica Bakery, 4. mája 2023
Panna cotta s jahodami a broskyňami (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
30 (+ tuhnutie) minút
príprava

Suroviny

800 ml (môže byť aj rastlinná)
1 ks
200 g
200 g
3 g
13 PL
30 ml
3 g
30 ml




Postup

  1. 1

    600 ml smotany dáme zohrievať spolu so 7 PL medu, dreňou z vyškrabaného vanilkového struku a s agarom. Zohrievame až do bodu varu.

    Panna cotta s jahodami a broskyňami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V menšej miske vyšľaháme 200 ml smotany na šľahanie do polotuha. Jemne vmiešame do uvarenej smotany.

    Panna cotta s jahodami a broskyňami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nalejeme do pripravených 100 ml pohárikov a necháme 2 hodiny tuhnúť.

    Panna cotta s jahodami a broskyňami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým čerstvé ovocie nakrájame na malé kocky. Jahody dáme do jedného plechového hrnčeka a broskyne do druhého. Do každého ovocia pridáme 3 PL medu, 15 ml vody, 15 ml citrónovej šťavy a 1,5 g želatíny. Varíme do zhustnutia. Takto pripravené ovocie vrstvíme na stuhnutý krém v pohárikoch. Ozdobíme čerstvým ovocím.

    Panna cotta s jahodami a broskyňami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu