Panna cotta s jahodami a broskyňami fotorecept
Bibi a Filip Horváthovci
Bibi Škorica Bakery, 4. mája 2023
Bibi Škorica Bakery, 4. mája 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
30 (+ tuhnutie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
600 ml smotany dáme zohrievať spolu so 7 PL medu, dreňou z vyškrabaného vanilkového struku a s agarom. Zohrievame až do bodu varu.
-
2
V menšej miske vyšľaháme 200 ml smotany na šľahanie do polotuha. Jemne vmiešame do uvarenej smotany.
-
3
Nalejeme do pripravených 100 ml pohárikov a necháme 2 hodiny tuhnúť.
-
4
Medzitým čerstvé ovocie nakrájame na malé kocky. Jahody dáme do jedného plechového hrnčeka a broskyne do druhého. Do každého ovocia pridáme 3 PL medu, 15 ml vody, 15 ml citrónovej šťavy a 1,5 g želatíny. Varíme do zhustnutia. Takto pripravené ovocie vrstvíme na stuhnutý krém v pohárikoch. Ozdobíme čerstvým ovocím.
Diskusia k receptu