Recepty, kde je víno
Krehké cesto na všetko
Tento recept vymyslela moja zaneprázdnená mama. Mám ho rada, lebo sa dá použiť na
viaceré...
Malokarpatská pečeň z diviny
Odblanenú pečeň zalejeme mliekom, pridáme nové korenie a na chladnom mieste niekoľko hodín odstáť. Potom pečeň osušíme,...
Kapor na sardelách so šampiňónmi
Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou...
Vínové srdiečka
Robievala ich moja stará mama a ja si nimi pripomínam staré časy. Objavila som ich minulý...
Pstruh na spôsob dobrej gazdinky
Na Štedrý večer jeme rybacinu. Aby to nebolo nudné, začala som pripravovať pstruhy, avšak...
Kotlík z Provence - Daube méridionale
Je to provensálska krajová špecialita. Zmes hovädzieho mäsa, červeného vína a byliniek. Papká sa...
Vyprážaný opitý kapor
V našej rodine sú ryby veľmi obľúbené a kapra robievame aj v priebehu roka. Takže nám...
Divina na červenom víne s vynikajúcou omáčkou
Tento recept som si (na základe klasickej prípravy diviny na víne) postupne upravovala, až som...
Ovocné čotoje
Keď sa mi nechce pripraviť dajaký dobrý koláč na nedeľu a mám viac druhov ovocia doma, /...
Terina z foie gras s hruškovým čatní
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...
Vyprážaný bôčik
Plátky bôčika naložíme do ryžového vína alebo suchého sherry. Pridáme sójovú omáčku a karí, zamiešame,...
Pravý banskoštiavnický guláš ala Arpi
Guláš, ktorý vám bude chutiť tak, ako žiaden iný. Určite vyskúšajte.
Chobotničky podľa talianskej gazdinky
Spolužiak Pico emigroval pred rokmi ta het zo Slovenska. Po rokoch sa cez varechu. sk vrátil....
Hrniec morských plodov
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý...
Jelenie plátky s borievkovou omáčkou a zelerom
Z oleja, korenia na divinu, borievok a červeného vína namiešame marinádu. Jelenie mäso nakrájame...
Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...
Slávky na víne
Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, ...
Osso Buco
Toto talianske jedlo je pripravene z telaciaho stehna. Osso Buco mozete podavat s cestovinou, ci...
Námornícke fondue
V mojich zážitkoch pribudlo niekoľko zaujímavostí z histórie lodných kuchýň. Tam som sľúbil, že poskytnem...
Šťavnaté hovädzie špízy
Tak asi šťavnaťejšie špízy som asi nejedla. Tieto súúú... jednoducho vynikajúce, a keď sa...
Vínové koláče
na prípravu týchto koláčov potrebujeme málo surovín, je rýchly, lacný a veľmi dobrý. A...
Amur po staročesky
Manžel doniesol čerstvého amura a nevedela som čo s ním. Tak som skúsila jeden recept na...
Kuracia pečienka Monte Negro
Do tretice recept z televízora vytiahnuvší. TV Prima rok 2001. Kuracie pečienky Monte Negro...
Talianske lasagne
Tento recept je uz odskusany. Vzdy ich robim do velkeho pekaca a zjedia sa hned v...
Delené kuracie stehno s brusnicovou omáčkou
tento recept vznikol nahodne pri beznom varení a stal sa velmi oblubeny
Biftek z tuniaka
Do tlakového hrnca nalejeme 250 ml vody. Biftek z tuniaka potrieme slnečnicovým olejom, pokvapkáme citrónovou...
Risotto ai quattro formaggi
Veľmi chutný a vôbec nie taký zložitý ako by sa mohlo zdať.
Sójový bigos
Toto jedlo mi prvý krát zavoňalo v hypermarkete a dlho som pátrala po recepte, ja som si...
Kuriatko po provensálsky
Recept vytvoreý u nas doma v kuchyni, keď som mal chuť na niečo fajne a tak...
Krehké cesto na všetko
Tento recept vymyslela moja zaneprázdnená mama. Mám ho rada, lebo sa dá použiť na viaceré...
Malokarpatská pečeň z diviny
Odblanenú pečeň zalejeme mliekom, pridáme nové korenie a na chladnom mieste niekoľko hodín odstáť. Potom pečeň osušíme,...
Kapor na sardelách so šampiňónmi
Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou...
Vínové srdiečka
Robievala ich moja stará mama a ja si nimi pripomínam staré časy. Objavila som ich minulý...
Pstruh na spôsob dobrej gazdinky
Na Štedrý večer jeme rybacinu. Aby to nebolo nudné, začala som pripravovať pstruhy, avšak...
Kotlík z Provence - Daube méridionale
Je to provensálska krajová špecialita. Zmes hovädzieho mäsa, červeného vína a byliniek. Papká sa...
Vyprážaný opitý kapor
V našej rodine sú ryby veľmi obľúbené a kapra robievame aj v priebehu roka. Takže nám...
Divina na červenom víne s vynikajúcou omáčkou
Tento recept som si (na základe klasickej prípravy diviny na víne) postupne upravovala, až som...
Ovocné čotoje
Keď sa mi nechce pripraviť dajaký dobrý koláč na nedeľu a mám viac druhov ovocia doma, /...
Terina z foie gras s hruškovým čatní
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...
Vyprážaný bôčik
Plátky bôčika naložíme do ryžového vína alebo suchého sherry. Pridáme sójovú omáčku a karí, zamiešame,...
Pravý banskoštiavnický guláš ala Arpi
Guláš, ktorý vám bude chutiť tak, ako žiaden iný. Určite vyskúšajte.
Chobotničky podľa talianskej gazdinky
Spolužiak Pico emigroval pred rokmi ta het zo Slovenska. Po rokoch sa cez varechu. sk vrátil....
Hrniec morských plodov
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý...
Jelenie plátky s borievkovou omáčkou a zelerom
Z oleja, korenia na divinu, borievok a červeného vína namiešame marinádu. Jelenie mäso nakrájame...
Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...
Slávky na víne
Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, ...
Osso Buco
Toto talianske jedlo je pripravene z telaciaho stehna. Osso Buco mozete podavat s cestovinou, ci...
Námornícke fondue
V mojich zážitkoch pribudlo niekoľko zaujímavostí z histórie lodných kuchýň. Tam som sľúbil, že poskytnem...
Šťavnaté hovädzie špízy
Tak asi šťavnaťejšie špízy som asi nejedla. Tieto súúú... jednoducho vynikajúce, a keď sa...
Vínové koláče
na prípravu týchto koláčov potrebujeme málo surovín, je rýchly, lacný a veľmi dobrý. A...
Amur po staročesky
Manžel doniesol čerstvého amura a nevedela som čo s ním. Tak som skúsila jeden recept na...
Kuracia pečienka Monte Negro
Do tretice recept z televízora vytiahnuvší. TV Prima rok 2001. Kuracie pečienky Monte Negro...
Talianske lasagne
Tento recept je uz odskusany. Vzdy ich robim do velkeho pekaca a zjedia sa hned v...
Delené kuracie stehno s brusnicovou omáčkou
tento recept vznikol nahodne pri beznom varení a stal sa velmi oblubeny
Biftek z tuniaka
Do tlakového hrnca nalejeme 250 ml vody. Biftek z tuniaka potrieme slnečnicovým olejom, pokvapkáme citrónovou...
Risotto ai quattro formaggi
Veľmi chutný a vôbec nie taký zložitý ako by sa mohlo zdať.
Sójový bigos
Toto jedlo mi prvý krát zavoňalo v hypermarkete a dlho som pátrala po recepte, ja som si...
Kuriatko po provensálsky
Recept vytvoreý u nas doma v kuchyni, keď som mal chuť na niečo fajne a tak...